Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna točka

Na cestama poginula 21 osoba što je 40% više nego godinu ranije

policija
kristina Štedul Fabac/Pixsell
10.02.2012.
u 12:30

Policija je zadovoljna provedenim predavanjima u školama i vrtićima te tribinama. Lani imali čak 621 preventivno-represivnih akcija

Čak 482 lanjske nesreće na cestama Karlovačke županije vezano je uz brzinu. No, policija je po istoj osnovi provela gotovo 12.000 mjera iz svoje nadležnosti ili čak 25 po jednoj prometnoj nesreći. Slično je bilo i s alkoholom za koji u policiji tvrde da je jedan od primarnih problema u prometu.

Alkohol se prošle godine spominje u 146 nesreća, a čak deset puta više vozača kažnjeno je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

 – Policija je zaista učinila sve s nizom preventivnih, ali i represivnih akcija da bi se podignula sigurnost na cestama Karlovačke županije. Podaci o 24 predavanja u vrtićima, čak 147 u osnovnim i 14 u srednjim školama, dvije javne tribine, 19 prezentacija rada policije i čak 621 preventivno-represivnih akcija dovoljno govore. Jedino što možemo izdvojiti kao neuspješni segment je smrtno stradavanje – opisao je situaciju na cestama u prošloj godini Davorin Ivanković iz PU karlovačke.

 Broj poginulih u prometu lani je u županiji bio 21, što je povećanje od četrdeset posto u odnosu na 15 smrtnih stradavanja godinu ranije. Na području Karlovca i Ogulina u prometu je stradalo po šest osoba, u Dugoj Resi tri, u Slunju čak pet i u Vojniću jedna. Jedina policijska postaja bez smrtno stradalih u prometu prošle godine bio je Ozalj.

 – Nažalost u 2011. godini imali smo i puno nepovoljnih situacija koje su se odrazile i na statističke podatke. Tu prije svega mislim na prometnu nesreću u Pavlovcu kraj Slunja u kojoj su poginule čak četiri osobe ili slučajeve u kojima su stradali pješaci stari 80 ili više godina zbog neopreznog prelaska kolnika – zaključio je Ivanković.

 Lani se u županiji dogodilo ukupno 1516 prometnih nesreća. To je smanjenje od jedanaest posto u odnosu na 1704, koliko ih je evidentirano godinu prije.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:47 10.02.2012.

Kako je kod tog Slunja lijepo toplo, Milicija u kratkim rukavima ,a kod das u Split mrzlo,snijeg,strawa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije