Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan zaštite životinja

Na Bundeku agility, revija autohtonih pasmina pasa, utrka "Nema predaje" i blagoslov životinja

Bundek
Foto: Privatni album
1/5
02.10.2015.
u 15:33

Program počinje u 10 sat, a Udruga Prijatelji životinja organizira i vege piknik

Na zagrebačkom jezeru Bundek 4. listopada, na Dan sv. Franje Asiškog, obilježava se Međunarodni dan zaštite životinja. U programu koji traje od 10 do 18 sati predstavit će se brojne udruge koje se bave zaštitom životinja, a neke od njih imat će i svoje štandove na kojima ćete u razgovoru s volonterima doznati i na koji način im možete pomoći.

Što i kako rade pokazat će članovi Kluba za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb (KOSSP), a nastupit će u 10.15 i 11.35 sati. U 11 sati možete vidjeti službene pse MUP-a, u 13.30 sati MORH-a, a u 14.30 sati je nastup vatrogasaca. Udruga za zaštitu životinja Futura organizira tradicionalnu utrku pasa i njihovih ljudi “Nema predaje”, koja se ove godine održava već 9. put. Možete trčati sa psom ili sami, šetati, gurati dječja kolica. Važno je sudjelovati i podržati ideju zaštite životinja i odgovornost prema njima, a dobrovoljnim prilogom za kotizaciju pomažete napuštenim mačkama i psima o kojima se udruga brine. Prijave su od 10.15 do 11.15 sati, utrka počinje u 11.30 sati, a staza je duga 1650 metara. Najbrže, najhrabrije, najmlađe i najstarije očekuju i posebne nagrade.

U 14 sati sa psima možete sudjelovati i na poligonu iskušenja koji organizira udruga Stenjevečke njuške. Hrvatski kinološki savez organizator je revije autohtonih pasa koja počinje u 13.15 sati.U zabavnom dijelu programa od 12 sati nastupit će dječji zborovi Kikići, Genijalci i Medenjaci, a od 15 sati Miroslav Škoro. U 16 sati počinje blagoslov kućnih ljubimaca.

Udruga Prijatelji životinja pridružuje se obilježavanju Vege piknikom. Trinaest izlagača ponudit će palačinke, sirove torte i čokoladne kolače, pašticadu, sendviče, hot-dogove i druga ukusna jela u kojima ćete moći uživati na pikniku na travi ili za stolovima pod suncobranima. Pripremljena je i kvalitetna veganska hrana za pse i mačke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije