Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za zdravi život

Na biciklijadi u Novskoj 400 biciklista

Novska biciklijada (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/9
22.04.2013.
u 10:59

- Kolona je krenula iz središta grada, vozilo se kroz Brestaču, Novu Subocku, gdje je bio i prvi odmor za sudionike na Obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu "Ožoga", uz svježe pečena peciva i glazbu - opisala je Dijana Bogović.

NOVSKA - Bicikl je sve omiljenije prijevozno sredstvo što se moglo vidjeti prema odazivu korisnika ovog prijevoznog sredstva na biciklijadi u Novskoj. Svaki godine odaziv je veći, pa je tako bilo i ovog vikenda kada se odazvalo skoro četiristo biciklista, svih dobnih skupina, od najmlađih do onih starijih, ali i cijelih obitelji.

Ne samo da je odaziv bio velik, a došli su i biciklisti iz Novske, bilo ih je iz Kutine, Garešnice, Zagreba, Lipika i Daruvara, organizator, Turistička zajednica Novske uz suorganizaciju Parka prirode Lonjsko polje, priredili su puno sadržaja putem kojim se vozilo. Za sve koji nisu imali svoj, organizatori su čak osigurali i bicikle, dok je svima kojima je putem trebalo, tehničku pomoć pružila trgovina bicikla \"Veble bike\" iz Novske.

- Kolona je krenula iz središta grada, vozilo se kroz Brestaču, Novu Subocku, gdje je bio i prvi odmor za sudionike na Obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu \"Ožoga\", uz svježe pečena peciva, piće i tamburašku glazbu. Na sljedećem odmorištu, imanju obitelji Gračaković u Staroj Subockoj, svi su mogli kušati razne sireve koje ova obitelj proizvodi, kao i uživati u atraktivnom imanju Ekoetno selu \"Strug\" u naselju Plesmo, opisala je kretanje biciklista Dijana Bogović, turistička djelatnica.

U živopisnom Krapju, selu graditeljske baštine, sudionici su od zaštitara Parka prirode, čuli kratko predavanje o vrijednostima Lonjskog polja, te uz rijeku Savu kroz Drenov Bok i preko Jasenovca, sa zadržavanjem i ručkom na jezeru Bajer u Bročicama, povratak u Novsku i uzvratni poziv svima, na biciklijadu u Garešnicu sljedeće nedjelje

Aktivno u promicanje bicikla kao prijevoznog sredstva, želeći potaknuti korištenje bicikla u gradskom prometu, za zdrav život i čist okoliš, i ovaj put, osiguravajući cijelim putem vožnju kolone, svoj su doprinos dali vatrogasci, spašavatelji HGS Stanice Novska i djelatnici policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije