Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Muškarci će prije "pasti" na pamet žene nego na njezin izgled

Poljubac,  ljubav (1)
PIXSELL
10.09.2012.
u 09:45

Muškarcima je umjesto izgleda i kuhanja na prvom mjestu pamet, dok su ženama najprivlačniji oni muškarci koji su materijalno "potkovani"

Iako je teško povjerovati, muškarci će danas prije "pasti" na pamet žena nego na njihov izgled. Pokazuje tako barem najnovije istraživanje koje su proveli britanski znanstvenici, piše Daily Mail. Osim ljepote, nisu im više toliko bitne ni vještine u kuhinji.

No, za razliku od muškaraca, žene su postale te kojima je izgled muškaraca sve bitniji.

– Otkrili smo da u društvima poput Velike Britanije ili u zemljama Skandinavije muškarci cijene neke druge kvalitete žena poput njihove inteligencije više nego vanjski izgled ili vještine u kuhanju – kaže dr. Marcel Zentner, psiholog sveučilišta York koje je provelo istraživanje u više od 30 zemalja.

– S druge strane, žene više vole muškarce s karijerom kako bi mogli odgajati njihovu djecu – kaže dr. Zentner.

Istraživanjem je obuhvaćeno 12.000 osoba iz više od 30 zemalja, a glavno je pitanje bilo što najviše cijene kod potencijalnog partnera. Muškarci su umjesto izgleda i kuhanja na prvo mjesto stavili pamet, dok su ženama najprivlačniji oni muškarci koji su materijalno "potkovani".

>> Muškarci u kriznim vremenima radije ljube – debeljuce

Komentara 14

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
10:12 10.09.2012.

Moj prvi dojam kod žena je vizualni, ali ako je ženska osoba intelektualno "mršava", nema toga izgleda koji će joj pomoći u odnosu sa mnom. Moja sadašnja djevojka po nekim kriterijima fizičkog izgleda nije nešto ako tako gledamo, ali je vrijedna, dobra i pametna osoba i kod mene je čista petica. Prošla je bila lijepa i zgodna, ali je vrhunac njezine inteligencije bio lijepo se obući i našminkati, a vrhunac rada oprati posuđe. Nisam u toj vezi vidio budućnost. Džaba joj je bila ljepota.

ST
stranac
10:38 10.09.2012.

za mene je bolje imati malo glupu zenu,,mozes je zaje**** kako hoces,,ali tesko je zivjeti sa pametnom zenom,,,,,

GU
Gustavo
10:04 10.09.2012.

Pogrešno u vezi muškaraca točno u vezi žena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije