Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj imala simptome

Muškarac je simptome imao u prosincu, kćer optužuje Kinu: 'COVID postoji mnogo duže nego što mi znamo'

Koronavirus u Londonu
Foto: Peter Jordan/News Syndication/PIXSELL
1/3
09.09.2020.
u 20:16

Umirovljeni tajnik tvrtke iz Kenta prve je simptome imao 15. prosinca, dva tjedna prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija objavila informacije o virusnim upalama pluća u Wuhanu

Peter Attwood (84) iz Kenta preminuo je u bolnici 30. siječnja nakon što je imao problema s kašljem i povišenom tjelesnom temperaturom koju je dobio prije Božića. Kao uzrok njegove smrti proglašeno je zatajenje srca te upala pluća, no testovi provedeni nakon njegove smrti otkrili su da je u njegovom plućnom tkivu bio prisutan Covid-19 što ga čini najranijom zabilježenom smrću u Velikoj Britaniji od te bolesti. 

Umirovljeni tajnik tvrtke iz Kenta prve je simptome imao 15. prosinca, dva tjedna prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila informacije o virusnim upalama pluća u Wuhanu. Njegova kći Jane Buckland optužila je kineske dužnosnike da su zataškali zarazu u najranijim danima te tvrdi kako bi njezin otac koji nikada nije putovao u inozemstvo, kao i mnogi drugi, još uvijek mogao biti živ da se ranije saznalo za novi koronavirus. 

"Covid očito postoji mnogo duže nego što mi znamo", rekla je i dodala: "Moj bi otac još uvijek mogao biti ovdje da smo ranije znali za prijetnju ovog užasnog virusa", prenosi The Metro.

Jane (46) također je imala simptome zaraze prije Božića, a oni su uključivali suhi kašalj i vrućicu. Ona nije sigurna je li imala koronavirus, no razmišlja o plaćanju testa koji provjerava antitijela. Njezina je 18-godišnja kćer slične simptome razvila početkom siječnja. 

Do sada se smatralo da je 70-godišnja žena preminula u ožujku prva žrtva koronavirusa u Velikoj Britaniji, no sada je potvrđeno da je koronavirus stigao mnogo ranije nego što se prvotno smatralo.  

Komentara 5

DU
Deleted user
00:50 10.09.2020.

Tko umre od normalnih bolesti to je ok.a oni od korone svaki je mogao zivjeti jos dvadeset godina najmaje.

AL
alfagt2015
21:11 09.09.2020.

da živio bi 300 godina

AG
antesin3@gmail.com
21:47 09.09.2020.

Korona ce nestati kad tramp napusti b.k.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije