Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR DIVOVA

Musk se sprda nakon pada Facebooka, odgovorio mu Zuckerberg: 'Ako čitate ovu objavu...'

FILE PHOTO: Tesla CEO and Twitter owner Elon Musk attends the VivaTech conference in Paris
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
1/4
05.03.2024.
u 17:55

Twitter nije imao problema s radom, što je iskoristio Elon Musk kako bi 'bocnuo' Facebook i Instagram.

Društvene mreže Facebook i Instagram, u vlasništvu Mete, u utorak poslijepodne prestale su raditi za tisuće korisnika diljem svijeta, što su mnogi korisnici Twittera, društvene mreže u vlasništvu milijardera Elona Muska, koja nije imala probleme, iskoristili kako bi se dobro našalili. 

Štoviše, o problemima Facebooka i Instagrama oglasili su se i sa službenog računa X-a, bivšeg Twittera. "Znamo zašto ste trenutno ovdje", kratko su napisali, a našalio se i sam Musk. "Ako čitate ovaj post, to je zato što naši serveri rade", napisao je na X-u. Na tu je poruku reagirao i vlasnik kompanije Meta Mark Zuckerberg: "To je zato što sam ih pustio unutra."

Podsjetimo, prekidi su počeli oko 10 sati ujutro po ET vremenu, s više od 300.000 izvještaja o prekidima za Facebook i oko 40.000 izvještaja za Instagram, izvijestila je web-stranica za praćenje prekida rada društvenih mreža Downdetector.com.

Večernjem listu su se oko 16 sati počeli javljati čitatelji, tvrdeći da se ne mogu prijaviti na Facebook i Instagram. "Pokušala sam ući i izbacilo me tražeći lozinku. No nakon što je nije prihvatilo, prepala sam se da sam hakirana i nije mi bilo jasno kako jer imam dvostruku razinu sigurnosti", kazala nam je Zagrepčanka (36) o padu Facebooka.

VEZANI ČLANCI:

Korisnici diljem svijeta, pišu strani portali, nisu mogli pristupiti ni drugim Metinim platformama, poput Messengera i Threadsa, društvenoj mreži pokrenutoj prošlog ljeta kao odgovor na X, poznatiji kao bivši Twitter. S druge strane, izgleda da Whatsapp, kako nam javljaju čitatelji, nije bio pogođen ovim prekidom rada. 

Naknadno se o prekidu rada oglasila i Meta. "Svjesni smo da ljudi imaju problema s pristupom našim uslugama. Sada radimo na tome", rekao je glasnogovornik Mete Andy Stone u objavi na društvenoj mreži X. Međutim, oko 17:30 čitatelji su nam počeli javljati da se uspijevaju prijaviti na svoje Facebook račune i da se situacija polako normalizira.

Da podsjetimo, posljednji veliki prekid rada usluga povezanih s Facebookom datira iz svibnja 2023. godine, a odnosio se na Messenger, koji nije bio dostupan korisnicima dulje od sat vremena. 

GALERIJA Josipa Rimac na kavi s Milenkom Bašićem, suoptuženikom u aferi Vjetroelektrane

FILE PHOTO: Tesla CEO and Twitter owner Elon Musk attends the VivaTech conference in Paris
1/12

Komentara 3

ZA
zagabria5
18:40 05.03.2024.

Korisnici širom svijeta su odahnuli. Nažalost serveri će biti popravljeni

Avatar mrIvan
mrIvan
19:57 05.03.2024.

Davno je fb prestao biti mreža za objave o prelasku ceste.

Avatar Aurel
Aurel
18:37 05.03.2024.

zaista je prestrašno kad više od pola sata ne možeš objaviti na fejsu da si upravo prešao ulicu... ili da si upravo ušao u tramvaj... a život ti prolazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije