Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE UZ PLENKOVIĆA

Murganić javno poduprla Plenkovića za nastavak vođenja HDZ-a

Nada Murganić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
22.01.2020.
u 13:24

Murganić kaže da ju je premijer razriješio dužnosti zbog pritiska javnosti jer su se u sustavu socijalne skrbi događale strašne tragedije, a njezina smjena je zaustavila taj pritisak

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i članica Predsjedništva HDZ-a Nada Murganić u srijedu je iz Karlovca javno poduprla kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a jer smatra da se u javnom prostoru uglavnom čuju samo oponenti koji ga kritiziraju.

"Ovo je moj osobni izbor te potporu ne iskazujem u ime članica Zajednice žena ni u ime Županijske organizacije HDZ-a, već osobno. Ne želim ni u čije ime govoriti jer smatram da nema razloga za kolektivnim izjašnjavanjem. Po novom statutu, tijela unutar stranke biramo demokratski po načelu jedan član jedan glas, a ne po delegatskom principu, onako kako bi odlučili pojedini ogranci ili zajednice", rekla je Murganić na konferenciji za novinare.

O predsjedniku stranke Plenkoviću kaže da je moderan političar, jako dobar državnik, na politici desnog centra i desno, a pritom je tolerantan, uključiv, socijalno osjetljiv te kulturno i argumentirano obrazlaže svoje odluke i stajališta.

"Andrej Plenković zalaže se za ranjive grupacije i za prava svih naših manjina i veću ulogu i ravnopravnost žena u društvu, i to ne samo deklarativno. Kao državnik zalaže se za stvaranje povoljnih socio-ekonomskih uvjeta života i rada građana, i o tome svjedoče postignuti rezultati Vlade pod njegovim vodstvom, a u vanjskoj politici ima ugled te je tako pozicionirao i našu državu Republiku Hrvatsku", ocijenila je Murganić i dodala kako zbog svega želi da on i dalje vodi HDZ.

Na pitanje kako to da podupire Plenkovića, koji ju je kao premijer razriješio dužnosti ministrice za demografiju, Murganić je odgovorila da je nju premijer razriješio zbog pritiska javnosti jer su se u sustavu socijalne skrbi događale strašne tragedije, a njezina smjena je zaustavila taj pritisak.

"Nesreće se, nažalost, i dalje događaju, a ja i sada, kao i tada, mislim da nije potrebno mijenjati ministre, nego sustav. Da bi se rješavali problemi, potrebno je vrijeme jer to su procesi, a svaka promjena ministara usporava procese", zaključila je Murganić.

U petak će se sastati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Murganić smatra da će se tada donijeti odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora.

Komentara 3

RP
rpzagreb
14:00 22.01.2020.

Stvarno jedna velika, ozbiljna i stručna podrška, nema šta........

BA
bartol123
15:14 25.01.2020.

Neki ljudi stvarno služe kao otirač,na žalost...

OK
Omladinac koji to nije
17:40 22.01.2020.

Druze Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo. Nekada je ova parola mnogima bila korisna. I drzava propala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije