Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEMLJA U TUZI

Preko murala Ratka Mladića precrtano veliko crveno srce: 'Počelo je čišćenje Srbije'

Beograd: Preko murala ratnog zločinca Ratka Mladića nacrtano veliko srce
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
08.05.2023.
u 10:58

I dok Srbija oplakuje žrtve dva velika napada s prošlog tjedna u kojima je poginulo ukupno 17 osoba, građani su ovaj potez odlučili napraviti jer smatraju da ovom muralu tamo nije mjesto

Ovog ponedjeljka mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću koji se već godinu i pol nalazi u centru Beograda, u Njegoševoj ulici, precrtan je crvenim velikim srcem. I dok Srbija oplakuje žrtve dva velika napada s prošlog tjedna u kojima je poginulo ukupno 17 osoba, građani su ovaj potez odlučili napraviti jer smatraju da ovom muralu tamo nije mjesto. 

- Danas je počelo čišćenje Srbije od zločinaca i govora mržnje - poručili su građani koji su pokušali ukloniti mural koji se nalazi tek 200 metara od Osnovne škole Vladislav Ribnikar u kojem je 14-godišnji K.K. zapucao na svoje kolege i zaštitara, ubivši ukupno devet osoba, prenos Nova.rs. 

Građani su tim povodom nacrtali veliko crveno svjetlo preko lica Ratka Mladića, a potom su i napustili ulicu. Inače, oko murala Ratka Mladića već su se vodile polemike, a već je jednom na njega bila bačena bijela boja. Nakon toga su se navijači Partizana okupili kako bi ga ponovno oslikali, a mural je otad stajao u Njegoševoj ulici. 

Komentara 2

Avatar chelios
chelios
00:40 09.05.2023.

To šta ćete vi da radite i crtate u Zagrebu vaša je stvar. Takođe murali po Beogradu su stvar naroda Srbije i građana Beograda, tako da otpalite više sa tim.

PE
Pentagon
11:14 08.05.2023.

Nisam primjetio da se itko u HR pobunio protiv murala zločinaca Draže i Mladića. Nekolicina ih je protiv u Srbiji a vlast i većina to odobrava. Bilo bi zanimljivo vidjeti reakcije kad bi netko napravio mural Ante Pavelića u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije