Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada odobrila

MUP-u 15 mil. kuna za presretače, motocikle i vozila za očevide

presretač
VL
25.06.2010.
u 20:05

Nabava će se financirati iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a ne iz državnog proračuna

Ministarstvo unutarnjih poslova dobit će još deset novih presretača. Nabava automobila za nadzor brzine dio je Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a MUP-u je, na zatvorenoj sjednici, kupnju vozila odobrila Vlada.

Osim presretača, MUP će dobiti i 30 motocikala za nadzor i upravljanje prometom na cestama te deset kombiniranih vozila za očevide i nadzor. Za novi vozni park izdvojit će se 15 milijuna kuna. Novac ne ide iz državnog proračuna, već se Nacionalni program financira iz sredstava što ih osiguravaju Hrvatski autoklub, Centar za vozila, osiguravajuća društva, a dio se novca namakne i iz naplaćenih prometnih kazni.

Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa u Hrvatskoj se provodi od 2001. godine. Planom donesenim pet godina kasnije predviđeno je da se broj poginulih na našim prometnicama sa 13,8 smanji na 10 smrtno stradalih na 100.000 stanovnika, odnosno da broj ukupno poginulih ne bude veći od 440.

Prošle godine na našim prometnicama život je izgubilo 548 ljudi, a u prva četiri mjeseca ove godine u prometu su smrtno stradale 124 osobe. U istom razdoblju dogodile su se 12.783 prometne nesreće.

Zemlje EU postavile su si za cilj da tijekom ove godine broj poginulih na cestama smanje na sedam smrtno stradalih na 100.000 stanovnika.

Komentara 48

PE
pedesete
22:28 25.06.2010.

Ja pomislio Europa siri sigurnosnu zonu na Hrvatsku pa financiraju vozila za MUP!?. Pogledaje facera s \"prstencinom\" na ruci samo mu fale jos crne naocale i narukvica od \"kilo\" i svi kompleksi iz djetinjstva su izlijeceni, pa naravno o narodnom trosku.

KR
kreont
05:56 26.06.2010.

Usputno pitanje, a koliko su presreli ovih bisera koji voze u suprotnom smjeru ?

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
21:03 25.06.2010.

hahaha nevjerojatno za 6 mjeseci morat cemo si sami placati lijekove jer je kasa prazna a ovi ne mogu obavljati svoj posao ako nemaju zadnji model BMW-a groteskno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije