Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrda teorije?

MUP potvrdio: Na Kornatu je pronađen dio eksplozivne naprave

nato projektil, kornati (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/8
06.09.2011.
u 19:24

Takav pronalazak baca novo svjetlo na teoriju koju je podržao i Frane Lučić, po kojoj je za pogibiju 12 vatrogasaca kriva odbačena NATO-ova bomba, a ne eruptivni požar.

Iz Ureda načelnika šibensko-kninske policije priopćeno je kako im je ribar s područja Murtera predao, prema sadašnjim saznanjima, najvjerojatnije dio eksplozivne naprave koju je pronašao nasuprot uvale Koromašna sa sjeverne strane otoka Kornata, na ne opožarenom dijelu.

Pronađena je naprava proslijeđena na vještačenje u Ministarstvo unutarnjih poslova, a o svemu je izviješteno i Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, kaže se u priopćenju koje potpisuje načelnik PU Ivica Kostanić.

O eksplozivima govorio i Frane Lučić

Ribar iz Murtera pronašao je na sjevernoj strani otoka Kornata ostatak NATO-ova projektila, piše portal 24sata.

Takav pronalazak baca novo svjetlo na teoriju koju je podržao i Frane Lučić, jedini preživjeli nakon kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza 2007.  živote izgubilo 12 vatrogasaca, a o kojoj je prvi javno progovorio umirovljeni časnik HV-a Nediljko Pušić.

– Kriva je bomba koju je odbacio NATO nakon povratka iz Srbije. Naše ozljede iste su kao ozljede žrtava bombe CBU-87 u Afganistanu – kazao je u razgovoru za Večernji list.

Lučić se prisjetio kako se sve odvijalo jako brzo i kazao da ih je  "velika toplina praktički spržila".

– To od kornatske trave nije moglo biti. U trenutku kada je došao nalet vrućine, skinuo sam vizir i vidio u daljini vatricu i puno dima. Vidio sam bijeli, crni i žuti dim. Eksploziju nisam čuo, ali vjerujem da za kornatsku tragediju nije kriv eruptivni požar jer za to nije bilo ni uvjeta – objasnio je Lučić.

Premda je mladi vatrogasac izjavio da MORH može potvrditi njegovu priču, ministar Božinović opovrgnuo je taj navod.

 – Mi nemamo stvarno nikakvih indicija da je ovdje bila riječ o eksploziji neke bombe. Stvar je na sudskim instancijama i vjerujem da će postupak dovesti do odgovora na pitanja odgovornosti te kako će se rasvijetliti okolnosti u kojima se sve dogodilo – rekao je Božinović.

Na sudu u Zadru u tijeku je suđenje Draženu Slavici, bivšem vatrogasnom zapovjedniku, a mnoga pitanja i dalje čekaju odgovor.

Hoće li pronalazak ostataka NATO-ova projektila potvrditi priču o odbačenoj bombi, pročitajte u tiskanom izdanju 24sata.

Komentara 68

FE
Felicijen
16:24 07.09.2011.

@ juraj_bilic Može li netko dati odgovor zašto su te zone bile u našim a ne u talijanskim vodama? I tko je uopće donio takvu odluku da budu tu?

OB
-obrisani-
16:41 07.09.2011.

zasto mi ovo moramo citati nakon 4 godine? zasto se nitko nije tada zapitao da li osim pozara postoji mogucnost nekog drugog uzroka te tragedije?

KU
kukuriku
16:59 07.09.2011.

..policija govori da ta \"eksplozivna-naprava\"-Nije pronadjena na Kornatu.., imate u SD- a ki je upravu ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije