Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

MUP i liječnici još bez dogovora o nedorečenom zakonu

13.01.2020.
u 22:00

Liječnici u 2019. MUP-u prijavili 9967 pacijenata

Dobivši obavijest da mora obaviti liječnički pregled radi utvrđivanja sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, E. M. se isprva iznenadio jer vozačku dozvolu ima već godinama, a potom se i razljutio shvativši da će mu to donijeti neplanirani trošak ako ne želi ostati bez vozačke dozvole. Dodatno ga je zateklo to što je to inicirala njegova obiteljska liječnica prijavivši policiji da boluje od kroničnog dijabetesa.

Njegova je liječnica jedna od mnogih koji su od ljeta počeli ozbiljnije provoditi obvezu prijavljivanja promjena zdravstvenog stanja pacijenata koje mogu utjecati na njegovu sposobnost upravljanja vozilima. Na to ih je natjerao nemili ljetošnji događaj, kada se vozač pod utjecajem droge automobilom zaletio u drugo vozilo na naplatnoj kućici u Svetoj Heleni i ozlijedio tročlanu obitelj. Njegova je obiteljska liječnica nakon toga prijavljena i kažnjena s 5000 kuna jer nije policiji prijavila izmijenjene okolnosti njegova zdravstvenog stanja, kako to propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>Tragedija u domovima upozorila na neodrživ sustav: Mjesta u domovima ima samo za 3,6 % starijih osoba

>>Sukob Franje i Benedikta: Papa i dalje za celibat, sinoda želi oženjene u Amazoniji

>>Ibrahimović se vratio da zabavi navijače na svojoj završnoj turneji

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

TH
than
01:12 14.01.2020.

To je još i malo. Svi koji su na nekim lijekovima za smirenje, počev od onih na lakšim do PTSP-ovaca bi trebali biti prijavljeni. PTSPovcima obavezno oduzimanje dozvole, a oni ostali na promatranje. Čim ulove nekoga da konzumira alkohol, a pije nešto za smirenje i vozi - istim putem i oduzeti dozvolu. Tako će liječnici maknuti problem sa sebe i prebaciti ga nesposobnoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije