Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.07.2014. u 14:00

Tek kad je u Banske dvore došao Nikola Jelić, premijer se počeo ponašati normalno.

Urednica subotnjeg Dnevnika 3 Tatjana Munižaba i politolog Anđelko Milardović pokušali su odgovoriti na pitanje zašto je gotovo preko noći arogantni i nabusiti premijer Milanović postao samaritanac.

Mogu razumjeti kada Milanovića kritiziraju zato što ljude gleda svisoka, kada ne suosjeća s građanima i kada mu je ispod časti razgovarati s “običnim” ljudima. Ali zašto ga mediji zajedljivo napadaju čak i onda kada prizna pogrešku i počne se diskretno mijenjati na bolje? Zar smo zaboravili onu biblijsku prispodobu o odlutalu sinu. Bilo bi nekako normalno da se veselimo grešniku koji je shvatio svoju zabludu i vraća se na pravi put. Munižaba i Milardović to su svakako trebali snažnije pohvaliti. Šteta je, međutim, što svoju analizu nisu proširili i na Milanovićeve savjetnike za medije.

Promjena premijerova imidža podudara se s promjenom njegovih vodećih ljudi za odnose s medijima. Dok je Milanovića savjetovala Zinka Bardić, on je u javnosti figurirao kao bezosjećajni elitist, neka vrsta socijalnog monstruma kojem njegovi birači idu na živce. Bardić idu velike zasluge i za to što je javnost Milanovića doživljavala kao mizantropa koji do podne mrzi samog sebe, a od podne cijeli svijet. Tek kad je u Banske dvore došao Nikola Jelić, premijer se počeo ponašati normalno. Dolazi među ljude, razgovara s njima, tapša ih po ramenu, a ponekad zna popiti i rakijicu. Nije uopće bitno hoće li zbog toga dobiti neki postotak glasova više ili manje. Jednostavno je lijepo vidjeti da se premijer ponaša tako normalno.

PLUS

Nakon dvostrukog ubojstva i samoubojstva najlogičnije je pozvati psihijatra. Milan Košuta dao je dijagnozu bolesnog društva, ali i neka originalna rješenja.

MINUS

Proslava ustanka u Srbu opet izaziva kontroverzije. Nažalost, opet nismo dobili decidiran odgovor na pitanje o kakvom je zapravo povijesnom događaju riječ.

>>Ministar Vrdoljak pretvorio se u Alana Forda pa lupio: 'Ne vjerujte onima koji lažu'

>>Stipe Alfier se čudi jer Angela Merkel ne želi izvesti - harakiri

Komentara 10

US
USA
16:03 28.07.2014.

E moj Drazene Curicu. mogao si mu i ti tako pametan i neopredijeljen doci za savjetnika. Sad ispada ili da je premjer nesposoban pa mu stavove oblikuju savjetnici za medije ili da je sposoban ali ima lose savjetnike. A prava istina je da su mu savjetnici tocno onakvi kakav je i on sam. Bahati, nesposobni, umisljeni neradnici pripadnici ljevicarske intelektualne kreme, a u stvari svi zajedno nisu proiveli dodatne vrijednosti da mi jedna muha prezivjela ljeto.

DR
draxy
15:54 28.07.2014.

Možda polako i mijenja svoje ponašanje ali je i dalje nesposobni premijer koji iza sebe ima još nesposobnije ministre pa nažalost svakim danom gubimo korak za ostatkom Europe.

Avatar Jorge
Jorge
15:41 28.07.2014.

Ponaša se normalno? Sedam dan mu je trebalo da izusti koje slovo o svom potpredsjedniku koji se bori za život. Može varati ljude unaokolo, ali ne može sebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije