Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obdukcija će pokazati je li novorođenče umrlo ili je riječ o čedomorstvu

Mrtvo čedo našao u zahodskoj školjci

Arhivska fotografija
import
05.12.2005.
u 12:04

ŠIBENIK U zahodskoj školjci obiteljskog stana udovice iz Domovinskog rata Jagode D. (38), u gradskom predjelu Meterize prekjučer popodne pronađeno je mrtvo muško novorođenče. Tijelo djeteta pronašao je N. R. (43), brat vlasnice stana u kojem je Jagoda živjela s dvoje malodobne djece, 16-godišnjom djevojčicom i šestogodišnjim sinom. Muškarac je u stan došao po stvari svoje sestre, koja je prije nekoliko dana hospitalizirana na psihijatrijskom odjelu kninske Opće bolnice.

Nekoliko dana od njezine hospitalizacije i pronalaska novorođenčeta stan je bio prazan, a djeca su boravila kod rodbine. Iako potreseni N. R. nije želio ništa govoriti za novine, u Tisnome kraj Šibenika, odakle je Jagoda i gdje živi njezina rodbina, doznajemo da su njezini problemi sa zdravljem počeli nakon što je supruga Josipa izgubila na južnom bojištu 1993. godine. U bolnici gdje se liječi od shizofrenije kažu da je žena već dulje vrijeme stabilno, ali nisu htjeli potvrditi ni demantirati da je bila trudna. Za sada nije utvrđeno je li dijete već rođeno mrtvo, ili je pak riječ o čedomorstvu.

Po nalogu istražnog suca Igora Ninića, tijelo djeteta prevezeno je na Odjel patologije u Splitu gdje će sudskomedicinski vještak utvrditi uzrok smrti i starost djeteta. Nakon završene obdukcije vidjet će se ima li elemenata za podizanje kaznene prijave. Susjedi Jagode D. naglašavaju da nisu primijetili da je trudna. Priča se da je počela izlaziti i intezivno se družiti nakon prekida dugogodišnje veze s Ž. Lj., s kojim je nekoliko godina živjela u izvanbračnoj zajednici i dobila sina.

Stan je ponekad posuđivala prijateljicama, od kojih je jedna navodno imala i ključ. Stoga u policiji ističu da još uvijek nisu isključili mogućnost da je neka druga osoba rodila mrtvorođenče ili usmrtila tek rođeno dijete.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije