Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sustav nagrađivanja

Mrsić: Nije istina da ćemo ukidati dodatak za minuli rad od 0,5 posto

'15.09.2012., Zagreb - Ministar rada Mirando Mrsic dolazi na zadnji sastanak radi provodjenja postupka mirenja Pregovarackog odbora Vlade Republike Hrvatske i cetiriju sindikata javnih sluzbi.  Photo:
Marko Prpić/Pixsell
06.10.2012.
u 18:57

Vlada će tražiti modalitete za nagradu zaslužnih službenika – to su oni koji skupe 20 bodova – ali ne na štetu minulog rada

Nakon što se u medijima pojavila informacija da će se izmjenama Zakona o plaćama ukinuti dodatak za minuli rad kojim se plaća uvećavala za 0,5 posto, godišnje resorni ministar Mirando Mrsić demantirao je medijske napise te dodao da to pravo neće ukinuti ni javnim službenicima.

– Vlada poštuje svoje dogovore i potpise i dodatak od 0,5 posto ne namjeravamo dirati – izjavio je Mrsić za Večernji list.

Javni i državni službenici, poručuje ministar, mogu biti mirni i ne trebaju strahovati da će im se plaće umanjiti. Upravo taj dodatak slomio je dio sindikata javnih službi koji su, bojeći se da će Vlada krenuti u rezanje plaća, pristali na odricanje od jednokratnih materijalnih prava poput božićnice i regresa. Tvrdnja da će se dodatak za minuli rad nadomjestiti institutom promicanja također nije točna, tvrdi ministar.

– Vlada će tražiti modalitete za nagradu zaslužnih službenika, ali to neće biti na štetu dodatka za minuli rad – tvrdi Mrsić želeći umiriti 250.000 državnih zaposlenika. Nagradu će imati pravo dobiti onaj službenik koji zaradi 20 bodova od svog nadređenog, a to se može samo odličnom ocjenom rada.

>> Mrsić: Dodatak sporazuma ide na referendum među sindikate

Komentara 13

IC
ICCO
21:16 06.10.2012.

Kladim se da će ga sutra ujutro do 9:15 Linić demantirati. Klasika ove Vlade.

TO
Toni50
22:34 06.10.2012.

Kako se NIČIM SAMO LOPOVIJOM I DEZINFORMACIJOM postaje pošten ! Mrsić: Nije istina da ćemo ukidati dodatak za minuli rad od 0,5 posto NEGO ČEMO GA PODIĆI NA 1% malo sutra ...

PO
pobjednik
20:21 06.10.2012.

Gosp. Ministre a što je s minulim radom u privatnom sektoru u Zaštitarskoj djelatnosti minuli rad ukinut je još pred 3 godine a plaća sve manja i manja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije