Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirando mrsić:

Mrsić: Neće biti ovrhe na cijelu mirovinu već samo na trećinu

mirando mrsić,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
22.02.2013.
u 12:20

Do sada se u slučaju postojanja suglasnosti nije primjenjivalo pravilo o propisanom zaštićenom iznosu i ovrha se provodila nad cijelom plaćom.

– Mirovine će se usklađivati i dolaziti na vrijeme. Zavodu za mirovinsko osiguranje dat ćemo uputstva da se mirovine više ne plijene, smiju plijeniti samo jednu trećinu – izjavio je ministar rada Mirando Mrsić u emisiji Poligraf Hrvatskoga radija nakon negodovanja umirovljenika kojima FINA ovrhama sjeda na cjelokupne iznose umirovljeničkih primanja.

Ministarstvo financija novim je Pravilnikom o načinu i postupku provedbe ovrhe odredilo da se ovrha može provesti samo nad dijelom plaće koji je iznad tzv. zaštićenog iznosa plaće, a kako je rekao ministar financija Slavko Linić, time se željelo osigurati da jedna trećina plaće ili mirovine uvijek mora ostati za život građana.

Naime, do sada se u slučaju postojanja suglasnosti nije primjenjivalo pravilo o propisanom zaštićenom iznosu i ovrha se provodila nad cijelom plaćom.

>>Pročitajte na koji način Fina vrši ovrhe

Ključne riječi

Komentara 7

BO
bonamassa
12:35 22.02.2013.

HVALA ti ministre, puno si nam pogao, samo tako naprijed

MR
mrzimnerad
12:31 22.02.2013.

Ne govori gluposti! Obečali ste ljudima posla /stvoriti uvjete za nova radna mjesta/, a nezaposleni dolaze na HZZ kao kobasice po traci u PIK Vrbovcu. Umirovljenike ste pretvorili u sirotinju na rubu egzistencije, naciju posvađali. Od ove vlasti koristi imaju jedino abolirani četnici kojima sve gurate da ih zadovoljite!

AB
abram
13:49 22.02.2013.

....bilo bi super da i to nema plana 22....ministar nije sve rekao, namjerno ili je zaboravio reći da će se mirovne redovito usklađivati i to na trećinu današnje mirovine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije