Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon objave 'liste srama'

Mrsić: Inspekcija već sutra kreće u tvrtke koje ne isplaćuju plaće

Mirando Mrsić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
15.07.2014.
u 19:54

Mrsić je istaknuo kako nije riječ ni o kakvoj listi srama, već alatu koji državi pomaže da radnicima osigura isplatu plaća

Nakon što je danas objavljena lista tvrtki koje svojim radnicima ne isplaćuju plaće, ministar rada i mirovinskog sustava u Dnevniku Nove TV  najavio je i što će država poduzeti po tom pitanju.

  Inspekcija rada već sutra kreće u tvtke koje radnicima ne isplaćuju plaće kako bi osigurali da radnici dobiju svoja primanja  rekao je Mrsić i dodao kako će inspekcija prvo posjetiti prvih 60 tvrtki, a potom i ostale s liste.

Mrsić je istaknuo kako nije riječ ni o kakvoj listi srama, već alatu koji državi pomaže da radnicima osigura isplatu plaća.

Ministar je najavio kako će se lista redovito ažurirati.

Na pitanje kako će se radnicima isplatiti plaće ako tvrtke nemaju sredstava, Mrsić je odgovorio kako će se "u tom slučaju ići na privatne račune vlasnika tvrtki".

Poslodavci moraju biti odgovorni, ako tvrtke nemaju sredstva na računima, ići ćemo na privatne račune.

Osvrnuo se i na slučaj Konstruktora te istaknuo kako će, ako to ne može sama tvrtka, plaće radnicima morati isplatiti direktor Željko Žderić svojim nekretninama.

>> Ove tvrtke ne isplaćuju plaće svojim radnicima

>> Ovih 15 tvrtki ima najviše radnika kojima ne isplaćuju plaće

Komentara 27

ZD
zdepar
20:13 15.07.2014.

tko će kontrolirati firme u vlasništvu države koje , iz nemara , ne isplaćuju plaću

IC
ICCO
20:09 15.07.2014.

Ovo je bijedni pokušaj blaćenja firmi u velikim teškoćama. Niti jedna lista koju su objavili nije donijela ništa dobra osim što zamagljuje totalnu nesposobnost i neznanje vladajućih drugova.

Avatar punkufer
punkufer
20:10 15.07.2014.

Miralem Mrsić zaboravlja firme u vlasništvu SDP-ovaca, HNS-ovaca, kao i ostale podobne "drugove". Što je s 20 milijuna kuna duga poreza koji duguje Radio 101? To je izgleda zataškala Vrabecova uz malu pomoć Ive Josipovića. ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije