Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKA MJERILA

Mršić djelatnicima naredio dolazak na posao pješke, a on - u autu

'17.06.2010., Koprivnica - Zvonimir Mrsic je na posao dosao autom, a zaposlenike u gradskoj upravi je pozvao da dodju pjeske ili biciklima. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.06.2010.
u 17:45

- Sad imate vijest - kazao je koprivničkigradonačelnik Večernjakovoj ekipi nakon što ga je snimila

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, zaposlenicima gradske uprave uputio je poziv da jučer u sklopu projekta Active Access na posao dođu - bez auta. I dok su oni stizali biciklima, pješice ili čak vlakom, on sam je na opće iznenađenje stigao - autom i kasnio 20 minuta.

- Sad imate vijest - rekao nam je prilikom izlaska iz svojeg opela.

Službenicima je poslao poziv kako bi dali primjer drugim ustanovama da organizirano promoviraju održivi put na posao, a na upit zašto i sam nije dao primjer, kazao je da mora u Sabor.

- Teško mi je do Zagreba biciklom ili pješke, inače naravno da bih došao biciklom. No, bilo mi je glupo vraćati se kući, ostavljati bicikl pa uzimati auto - rekao je Mršić te napomenuo da je u Sabor otišao privatnim, a ne službenim vozilom.

Od 49 službenika gradske uprave, njih 24-ero se držalo dogovora, no nekolicine jučer nije bilo na poslu.

Među prvima je na biciklu, unatoč slaboj kiši stigla Dijana Radotović, referentica za informiranje, a dopješačio je i dogradonačelnik Dražen Pros. Pješice ih je slijedila pročelnica Jasmina Stričević. Kažu da i inače na posao putuju bez auta. U 7.04 sati na biciklu je stigla Helena Hećimović, voditeljica projekta Active Access. U isto se vrijeme također biciklom, kojim je prošla tri kilometra, pojavila pročelnica Ankica Nježić.

- Kad je hladno putujem autom, no sada biciklom - rekla je ona.

Sedam minuta kasnila je pročelnica Maja Ištvan Krapinec što joj nije za zamjeriti jer je jučer posebno zbog poziva gradonačelnika propješačila 2,5 kilometra.

U 7.15. na biciklu je stigao i Darko Ledinski.

Pješaci i biciklisti bili su nagrađeni kavom i pecivom, no Mršić se nije poslužio, a zaposlenici su ga zamolili da im postavi nadstrešnice i stalke za bicikle.

Ključne riječi

Komentara 3

PE
Pecivo
21:49 19.06.2010.

Kad netko kaze da se Helena preserava, to progovara samo zavist. Ta je zena donijela stvarne pozitivne promjene u nas grad i stavlja nas na kartu s Kopenhagenom i ostalim naprednim gradovima. Buducnost ce pokazati da ce se Helenino ime pisati zlatnim slovima, a pljuvaci ce ostati pljuvaci zauvijek

VI
vidovit
05:58 18.06.2010.

Mršić je napomenuo da je u Sabor otišao privatnim, a ne službenim vozilom.Otvoreno pitanje Mrletu ?.Ko plača gorivo i koliko je to na godišnjoi razini.S poštovanjem VALTER.

MP
Mali Pero
07:30 18.06.2010.

Pa mogli su prije krenuti pa nebi kasnili na posao, bez obzira bilo to pješke ili na biciklu. A ovo s pješačenjem i bicikliranjem pod mus je čisto Mrletovo i Helenino preseravanje, kako bi na nekoj novoj konferenciji (po mogućnosti čim dalje u inozemstvu) mogli pričati o održivom razvoju i kretanju u KC. A nitko ne pita koliko to sve građane košta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije