Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješća

Vrhovni sud reagirao na izjavu Mrak-Taritaš

Anka Mrak-Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.10.2019.
u 16:38

Izvješće za prošlu godinu, kao i za sve godine od 2013. do ove godine, mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske pod izbornikom „Izvješća.

Vrhovni sud reagirao je na današnje izjave predsjednice GLAS-a Anke Mrak-Taritaš. Na svojoj današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru Mrak-Taritaš navela je, da je njena stranka tražila da vidi koliko predmeta suci rješavaju, koliko se žalbi usvaja, za što su vladajući rekli da nije potrebno. Pri tome je naglasila kako se GLAS zauzima za neovisno pravosuđe čiji će rad biti transparentan jer neovisnost pravosuđa ne smije biti kulisa za neodgovornost, kaos, nered i nepravdu.

"Želimo informirati javnost da Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 2013. godine izvješćuje Hrvatski sabor o stanju sudbene vlasti, koja Izvješća, osim što su dostavljena i predstavljena Saboru Republike Hrvatske, se nalaze i na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske, te je vrlo lako upoznati se s rezultatima rada sudbene vlasti za svaku godinu, što je mogla učiniti i gospođa zastupnica.

Izvješće za 2018. Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske dostavio je Hrvatskom saboru 25. travnja 2019. godine, te je to izvješće predstavio Odboru za pravosuđe Hrvatskog sabora. 26. rujna 2019.

Izvješće za prošlu godinu, kao i za sve godine od 2013. do ove godine, mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske pod izbornikom „Izvješća.“ (www. vsrh.hr).

Vrhovni sud Republike Hrvatske, izvješćuje o svim poboljšanjima SupraNove i Portala sudske prakse radi transparentnog uvida u sudske odluke.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, na stranicama ovog Suda objavljeno je i izvješće CEPEJ Europske komisije Vijeća Europe za efikasnost i kvalitetu pravosuđa za 2018. iz kojeg se stanje u pravosuđu može usporediti sa zemljama Vijeća Europe", poručuju iz Vrhovnog suda.

Komentara 8

BB
Bruno_Bear1
16:39 15.10.2019.

Trebamo pravosuđe koje će i kriminalca kao što je drugarica Taritaš staviti na optuženičku klupu.

Avatar Untouchable
Untouchable
17:22 15.10.2019.

kaj ova nije u zatvoru?

DU
Deleted user
19:27 15.10.2019.

stranka od 10 glasova nešto zahtjeva - da je pravosuđe neovisno ti bi već odavno bila u zatvoru - zato bolje ti je da šutiš i ne pametuješ !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije