Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem:

Može li Srpska pravoslavna crkva usporiti kanonizaciju Stepinca?

Naslovnica 8.6.
Foto: Vecernji.hr
1/2
08.06.2015.
u 00:08

Novi kolumnist Večernjeg lista sutra piše: Jedini put koji vodi u prosperitet je tranzicija u tržišnu ekonomiju.

Papa i Hrvati:
Može li Srpska pravoslavna crkva usporiti kanonizaciju Stepinca

Novi kolumnist Davor Huić
Jedini put koji vodi u prosperitet je tranzicija u tržišnu ekonomiju

Prilika za zapošljavanje 50 000 radnika
Vraćaju se socijalne zadruge

Dr. Peter Kuzmič
Nažalost, podijeljeni smo na jasenovačku i bleiburšku hrvatsku

Ivan Rakitić
'Stručnjaci' su rekli da je spor za Barcu. E, sad ih je ušutkao!

Čitajte u sutrašnjem Večernjem listu ili prolistajte e-izdanje!

>> Brkić: Žalosno je da nitko iz vlade nije došao u BiH

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 54

DU
Deleted user
23:06 07.06.2015.

Papa polaže veliki ispit pred hrvatskim narodom, ispit kanonizacije jednog neduzno optuzenog covjeka, hrvatskog mucenika, kojega i dan danas vrijedjaju " hrvatski" udbasi i srbi. Ocito je dugogodisnja srpsko-udbaska propaganda nekim ljudima isprala mozak koji ni danas dostupne cinjenice nee mogu popuniti. Velika je odgovornost za ekumenizaciju sadasnjeg Pape, ali jos veca prema osobi koja nije htjela pokleknuti pred komunistickim vlastima i ratnim zlocincem brozom, i tako izdati svoju vjeru i Vatikan. Nadam se da srbi i udbasi nece odlucivati o jednom covjeku kojega i veliki dio Zidova smatra svojim spasiteljem, jer bo to bilo ponovno ubijanje ovog blazenika.

HR
hrvatin
23:10 07.06.2015.

Sto ce srbija usporiti? Treba jednom za uvijek izmedju nas i njih posaditi minsko polje da ni ptica ne moze ni na jednu stranu.Da smo mi njima napravili sto su oni nama,oni bi digli kineski zid izmedju nas i njih a mi vodjeni izdajnickim politikama zadnjih 15 godina se cmarimo njima i igramo sportske "regionalne"lige dok oni vjerovatno planiraju kako bi ratom opet pokusali uzeti nasu zemlju i ujediniti"vascelo" srpstvo.

MA
matosh_
08:33 08.06.2015.

O pokrštavanju pravoslavaca mogu govoriti samo oni koji nemaju pojma o kršćanstvu. Katolička i pravoslavna su kršćanske vjere i među njima pokrštavanje ne postoji, jer su i jedni i drugi već kršteni. Činjenica je da je blaženi Stepinac spašavao Srbe i Židove. Činjenica je da mu je zbog toga život bio u opasnosti. Činjenica je da je osuđivao u svojim propovjedima rasne progone ( citiram dio jedne propovijedi: "Svaki čovjek, bez obzira kojoj rasi ili naciji pripadao, bez obzira, da li je svršio sveučilište u kojem kulturnom središtu Europe ili ide u lov za hranom u prašumama Afrike, svaki od njih jednako nosi u sebi pečat Boga Stvoritelja i imade svoja neotuđiva prava, kojih mu ne smije oteti ili ograničiti samovoljno nijedna ljudska vlast.")i da je Von Horstenau rekao: "Da ovako govori jedan biskup u Njemačkoj, taj ne bi živ sišao s propovjedaonice.". Činjenica je da su nacisti i njihovi srpski kolaboracionisti 1942 Srbiju proglasili Juden frei (slobodnom od židova). Činjenica je da je blaženi Alojzije Stepinac osuđen na montiranom procesu, na kojem je bilo zabranjeno svjedočenje svjedocima koji bi svjedočili u njegovu korist. Činjenica je da je blaženi Stepinac spasio mitropolita Dositeja od ustaškog zatvora. Najveći grijeh Stepinca bio je što je odbio Titovo naređenje da odbaci svoju vjeru, odrekne se Pape i proglasi autokefalni jugoslavenski katoličku crkvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije