Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković:

Može li se pravda zatražiti i za Srbe?

Srđan Milaković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
06.10.2018.
u 12:50

I vukovarski Srbi imaju razloga tražiti da prosvjed bude poticaj državnim tijelima da stradanja svih, pa tako i srpskih civila rasvijetle poslije 27 godina nečinjenja, a odgovorne izvede pred lice pravde, smatra Milaković

Dan nakon što je predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić objavio program prosvjeda koji se održava 13. listopada, oglasio se i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske manjine Srđan Milaković pitajući znači li to da će se na prosvjedu moći obratiti okupljenima i potomci žrtava iz srpske zajednice koji bi govorili o patnjama i stradanjima koje su pretrpjeli oni i njihove obitelji.

“Je li to prosvjed na kojem će zaista sve žrtve biti jednake bez obzira na nacionalnu pripadnost žrtve i počinitelja ili je ipak uloga počinitelja zločina ovdje rezervirana samo za Srbe? I vukovarski Srbi imaju razloga tražiti da prosvjed bude poticaj državnim tijelima da stradanja svih, pa tako i srpskih civila rasvijetle poslije 27 godina nečinjenja, a odgovorne izvede pred lice pravde”, navodi Milaković u priopćenju.

Dodaje i kako je u Vukovaru prije ratnih događanja likvidirano više desetaka civila, pripadnika srpske nacionalne zajednice, koji su odvedeni iz svojih domova i nikada se nisu vratili.

Ključne riječi

Komentara 146

NO
novisvijet
15:59 06.10.2018.

Hrvatski Vukovar Heroj nikada neće biti srbijanski.

DE
desnoispravno
15:03 06.10.2018.

Opet Srbi granatiranju Vukovar,na forumu.

AN
angeorafael123
15:08 06.10.2018.

Kad Srbija kapitulira,onda može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije