Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv koncesije

'Može i bolje nego da se odričemo nacionalnog bogatstva'

prosvjed autoceste (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
18.07.2013.
u 09:47

Tražili su od Vlade da odustane od te odluke te najavili inicijativu za skupljanje potpisa za referendum protiv koncesije

Gužva je jutros na Markovu trgu gdje su pred Vladu s Jelačićeva trga pristigli članovi Nezavisnog cestarskog sindikata. Prosvjeduju zbog odluke o davanju autocesta u koncesiju. 

"Ne koljite kravu zbog 'šnicla'. Ne damo HAC", poručuju transparentima.

Ima boljih rješenja umjesto da se odričemo nacionalnog bogatstva, poručili su sa prosvjednog upozorenja na Markovom trgu gdje se okupilo 200-tinjak ljudi iz Sindikata Hrvatskih autocesta. Predsjednik sidnikata Mijat Stanić kazao je da se danas prodaju Croatia Osiguranje i Hrvatska poštanska banka na što se prolomilo gromoglasno negodovanje i zvižduci. 

- Vi ste vlasnici, da li su vas to pitali? Odluka o prodaji autocesta već je donesena. Ukoliko ne odustanu od nje u 10. mjesecu krećemo s inicijativom prikupljanja potpisa za referendum s ciljem da vladi srežemo ruke da više nikad ništa od nacionalnog interesa ne može prodavati bez da pita vlasnike, ondosno građane, kazao je Stanić upozorivši da je vlada već potrošila 50 miljuna kuna za savjetovanje iako je odluka već donesena.

Naveo je da postoji niz riješenja za problem, a jedan od njih je i reprogam duga.

-  Nama treba 15 milijuna za HAC i Autocestu Rijeka-Zagreb, postoji način da se građanima koji imaju 176 milijardi kuna u bankama ponude obveznice, rekao je Stanić i ponovio da vlada ne misli riješiti problem nego i dalje izvlačiti novac iz autocesta. 

Inicijativa koju su najavili za listopad, kažu, odnosit će se na niz državnih poduzeća.

>>Autoceste teške 10 milijardi eura dajemo za 3,2 milijarde!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije