Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovršni zakon
Povratak na članak

Mostovci se čude: Prijedlog je usuglašen s HDZ-om, a tako je nisko na dnevnom redu

Izmjenama se prvi put štiti dom, kazala je predsjednica NO Mosta Sanja Mišćević.

Komentari 14

Avatar southman
southman
13:12 21.06.2017.

Kada 76 zastupnika potpiše zahtjev za opoziv predsjednika Sabora onda je logično da se tostavi kao prva točka sjednice Sabora, u cijelo, svijetu osim kod MOST-ovaca koji su je odlagali danima !! I sada se kao čude ??

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:17 21.06.2017.

Da su mostovci stvarno htjeli to bi odavno bilo na dnevnom redu. Godinu i po u vladi, sami vodili sabor nisu radili ni napravili nista osim postavljali balvane svojoj vladi da ide sto sporije

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
13:14 21.06.2017.

Šimiću, vi ste seljačići, nedorasli za ozbiljan posao, ti, Bulj, Grmolja, Petrov tipični provincijski seljačići.

VL
Avatar dobry
dobry
15:38 21.06.2017.

U stilu nove lijevo-lijeve koalicije, Plenkovićev hdz-hns, trebalo bi organizirati omladinske radne akcije hdz mladeži i stareži, koji bi dobrovoljno radili na izgradnji stanbenih objekata za zbrinjavanje ovršenih građana. Smrt fašizmu "domoljubi"!

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:08 21.06.2017.

Evo čitajte komentare i vidjet će te koliko je domoljubima stalo do ovrsenih i blokiranih.

VL
DR
droza
15:47 21.06.2017.

Most inzistira na izmjenama ovršnog zakona, a fokus je na, citiram; " ovršiti se može samo ona nekretnina za koju je ovršenik prethodno potpisao suglasnost o ovrsi"!? Gdje su tu benifiti za građane koji više nisu u mogućnosti otplaćivati svoje stambene kredite. Naime, 99% takvih kredita su hipotekarni krediti. Samim tim, svaki korisnik kredita već je dao potpis da mu se u slučaju nemogućnosti vraćanja kredita, ista oduzima od strane vjerovnika. Osim toga, pitam se čijim i kojim novcem bi država plaćala najam građanima koji su ostali bez svoje nekretnine. Statistički podaci govore o tome da je takvih trenutno u RH oko 100 000?! Stoga u ovom Mostovu prijedlogu ne vidim ništa osim skupljanja jeftinih bodova kod građana i populizma. Prijedlozi koji dolaze od strane gospodina Aleksića te suca Trgovačkog suda, Kolakušića puno su zreliji i imaju za cilj cjelokupni zakonski okvir vezan uz ovrhe građana. Oni naime predlažu da se važeći ovršni zakon stavi izvan snage na najmanje 3-6 mjeseci, a u kojem periodu bi ovršeni građani "prodisali", a u istom roku bi se donio cijlokupni ovršni zakon po uzoru na zapadnoeuropske zemlje. U suštini, Europa ne poznaje instituciju blokade računa, a pogotovo od strane državne institucije poput Fine te bi se sustav povrata duga građana temeljio isključivo na dogovoru između vjerovnika i dužnika te otpisu kamata koje guše naše građane.

VL
VE
vesna
21:07 22.06.2017.

Tu nije ništa za čuditi, pa i Plenković i Božinović su priznali da od početka nisu htjeli Most, malo su im se previše petljali i mrsili račune, s Hns-om nema problema, oni će puno lakše dizati ručice,

VL
Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
15:33 21.06.2017.

seljačići mirrrrrrr..

VL
BO
boris
13:04 21.06.2017.

posebno sada nakon katastrofe agrokora, tako da Maric bude vjerodostojan u svojim iskazima da se nece nista gravirajuce dogoditi. Naravno sve mao po malo podijeliti na kozu gradjana, nece nitko ni primijetiti, a eto hrpa novca....

VL
SM
SmellsLikeŠit
13:15 21.06.2017.

ZNA SE. Vjerodostojno.

VL
BO
boris
13:02 21.06.2017.

naravno, samo odlaganje.... Apsolutno nista ne vjerovati ovoj vladi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.