Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMAH JE OBAVIJESTIO KAPETANA

Mornar koji je pronašao Periša: 'Prijatelj mi je rekao da ću 100 posto baš ja biti taj koji će ga pronaći'

Beograd: Mjesto na Dunavu gdje je pronađeno tijelo muškarca za kojeg se sumnja da je Matej Periš
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
20.05.2022.
u 12:46

Nije bio ni siguran je li u pitanju muškarac ili žena. Rekao je i kako je situacija teška i tužna.

Šokirao sam se kad sam sa palube broda ugledao u Dunavu tijelo, zakačeno za ponton. Na prvi pogled, sudeći po garderobi, izgledalo je kao da je tijelo bilo u vodi tek nekoliko dana. Odmah sam o tome obavijestio kapetana, koji je pozvao policiju - ovim je riječima svoju priču za Kurir ispričao Luka Vučak, mladi mornar koji je prvi uočio leš nesretnog Mateja Periša u Dunavu.

U prvom trenutku, kaže, nije bio siguran da je u rijeci tijelo, no kada je bolje pogledao uvjerio se da se netko nalazi u vodi. Rekao je kako je radio na gornjoj palubi kada je ugledao tijelo zakačeno za ponton. 

- Tijelo je plutalo potrbuške, jasno sam vidio glavu, ruke, noge... Pokazao sam kolegi na donjoj palubi što sam vidio, a kad se i on uvjerio da je u pitaju utopljenik, obavijestili smo kapetana koji je pozvao policiju - rekao je Vučak dodajući da nikome nije palo na pamet da je u pitanju Matej.

Dodao je kako su svi čitali o njegovom nestanku, no i da je od tada prošlo dosta vremena a odjeća na utopljeniku je izgledala kao da je u rijeci tek nekoliko dana. Nije bio ni siguran je li u pitanju muškarac ili žena. Rekao je i kako je situacija teška i tužna.

- Ali bar će sad porodica tog nesretnog momka pronaći mir i moći će sahraniti ga kako dolikuje - dodao je Vučak koji je među prijateljima poznat i po tome što često pronađe izgubljene stvari. Prijatelji su mu, nakon nestanka Periša, govorili da će ga sigurno baš on pronaći.

- Kad je Periš nestao, ja sam tek počeo lađarsku karijeru, a jedan prijatelj mi je rekao da ću 100 posto baš ja biti taj koji će ga pronaći. Stjecajem okolnosti, to se i dogodilo - kaže Vučak za Kurir.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kažemja
13:28 20.05.2022.

Ovo već postaje čisto lešinarstvo.Hoćete li više pokojniku i njegovoj obitelji dati mira ?? Imate li imalo ljudskosti?

NA
najposebniji
13:06 20.05.2022.

Šokiran sam da su ga tabloidi odmah pecali za dozu degutantne naslovnice!

VE
Ventilator2
13:53 20.05.2022.

Mornar, iz primorskog bijelog grada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije