Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA

MORH: U incidentu u vojarni oštećeno bojno oklopno vozilo

Na vježbi "Spremnost 20" prezentirana paljbena sposobnost oklopnog vozila BOV Patria CRO
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
24.01.2023.
u 21:04

Navode kako je osnovano povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga kako bi se utvrdile sve okolnosti

U petrinjskoj vojarni Pukovnika Predraga Matanovića prošlog je tjedna došlo do incidenta u kojemu nema ozlijeđenih, no oštećeno je jedno vojno vozilo. MORH nije htio iznijeti detalje, no potvrdili su događaj.

""Prema informacijama dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH tijekom redovitih obučnih aktivnosti u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, došlo je do oštećenja jednog BOV "Patria"" izjavili su za Danas.hr.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Navode kako je osnovano povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do "izvanrednog događaja". Sukladno zaključcima povjerenstva, bit će poduzete daljnje mjere i radnje.

BOV Patria jedan je od najmodernijih oružanih sustava koje koristi hrvatska kopnena vojska. Njegova je glavna karakteristika oružana stanica UT30MK2 kojom se može upravljati na daljinu. Opremljena je i dvocijevnim laserom protuoklopnog raketnog sustava SPIKE LR, piše Danas.hr.

VIDEO Kupio vozačku u BiH za 1200 eura pa se čudio: Nisam znao da je krivotvorena

Komentara 6

DU
Deleted user
22:21 24.01.2023.

neka dostave 1 promil onog što daruju Ukrajini a rusi recikliraju, Hrvatska bi bila vojna sila na Balkanu.

BF
bf23
21:51 24.01.2023.

kakav clanak....

RB
Rastu Brojke
21:35 24.01.2023.

Osnovano je povjerenstvo?? Za što, za sudar? Što je sljedeće, smrtna kazna ako netko na poslu zamaže pušku? Tko će uopće htjeti išta igdje raditi ako te za sve mogu kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije