Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić

Moramo se riješiti podaničkog mentaliteta kad uđemo u EU

ruža tomašić
Duško Mirković/Pixsell
05.05.2011.
u 13:17

Poštenje i domoljublje, dodala je, trebaju biti osnova svakog programa, ali i ponašanja svakog čovjeka u Hrvatskoj

 POŽEGA - Europska unija je naša sudbina, ali mi moramo odlučiti kako ćemo u nju ući. Podaničkog mentaliteta naše vladajuće strukture u pregovorima moramo  se riješiti ili nam se loše piše kada postanemo članica EU – rekla je na konferenciji za novinare u Požegi Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr.Ante Starčevića.

Poštenje i domoljublje, dodala je, trebaju biti osnova svakog programa, ali i ponašanja svakog čovjeka u Hrvatskoj jer je to jedini način da se izvučemo iz sadašnjih problema.

Prvi put u Požegi je boravio i Zvonko Bušić koji je, obraćajući se novinarima, posebno istaknuo da HSP dr. Ante Starčevića želi biti drugačiji i od vladajuće garniture i od oporbe.

– Za to što se Hrvatska srozala na ove grane nisu krivi samo političari nego i crkva, intelektualci, mediji, ali i svi građani – rekao je Bušić.

Zamjenik predsjednice stranke Radovan Galić istaknuo je kako će HSP dr.Ante Starčevića na izbore izaći u svim izbornim jedinicama, nositelj svih lista bit će predsjednica Tomašić, a posebno se dobri izborni rezultati očekuju u 4. i 5. izbornoj jedinici.

Čelnici HSP-a dr. Ante Starčevića večeras će u Lipiku održati tribinu za građane.

Komentara 21

BO
Booyaka620
13:40 05.05.2011.

Bušić je apsolutno u pravu... Pa u onim \'mračnim komunističkim vremenima\' Crkva je imala pokazivala više dostojanstva i više svijesti, njena riječ čekala se nestrpljivo a izgleda da je danas u \"slobodi\" (uh, poludjet ću od silne slobode...) crkvene čelnike zahvatio \"mentalitet potrošačkog društva\" (čast malobrojnim iznimkama), jer postalo je važnije graditi \'shopping mall-ove\' na crkvenom zemljištu i ostvarivati profit (E, Bozaniću, Bozaniću, sramite se \'uzoriti\'..), nego biti glasan moralni korektiv u društvu kojim caruju izdajnici svih boja i čiji premijer i njegova stranka su ogrezli u korupciji koja prijeti samim temeljima hrvatske države....

OB
-obrisani-
15:11 05.05.2011.

– Za to što se Hrvatska srozala na ove grane nisu krivi samo političari nego i crkva, intelektualci, mediji, ali i svi građani – rekao je Bušić. . ..........reće međunarodni terorista i ubojica......i ostade živ.......lijepo....lijepo...

OB
-obrisani-
16:46 05.05.2011.

1 pravaš = 1 HSP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije