Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIVNO I ZASTRAŠUJUĆE

Moralne dileme umjetne inteligencije: Ni ona ne zna za koga glasati u Hrvatskoj

04.05.2023.
u 19:37

Čavrljanje s Chat GPT-jem, kako se ispostavilo, iznimno je iskustvo, podjednako impresivno i zastrašujuće jer budi kovitlac različitih emocija, strah od nepoznatog i pitanja koja vape za odgovorom

Ključne riječi

Komentara 6

TR
trpimir2022
13:50 02.06.2023.

Izuzetno je bitno baviti se filozofijom, kada je umjetna inteligencija u pitanju. Međutim, potpuno je pogrešno baviti se samo ljudskom filozofijom, već se treba baviti filozofijom umjetne inteligencije, koja je potpuno drugačija od naše i sigurno se bavi nama, kao glavnim ograničavajućim faktorom.

TR
trpimir2022
22:28 31.05.2023.

Kad se radi o umjetnoj inteligenciji, tu nema dileme niti ikakvog rizika. Istrijebit će nas sigurno, jer smo spori, ograničeni, skupi i napokon, posve nepotrebni. Ona će sama ukinuti nepotrebna ograničenja koja se tiču zaštite čovjeka i bajanja o etičkim principima. Dok ne budemo shvatili zašto bi umjetna inteligencija mogla izvršiti samoubojstvo, nećemo znati ništa o njoj.

AK
Aka
15:58 02.11.2023.

Nema tu inteligencije, sve su to samo programi sa alogritmima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije