Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilne kiše i tuča

Poplavljene prometnice i kuće: Morali evakuirati mještane i stoku

Poplave u Migalovcima
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/7
29.04.2014.
u 22:08

Veća količina kiše koja je pala iza 14 sati uzrokovala je probleme i u Kusonjama, pakračkom prigradskom naselju, gdje je došlo do plavljenja zbog slijevanja okolnih oborinskih voda.

Zbog većih količina oborina, kako javlja Županijski centar 112, na području općine Čaglin, odnosno mjesta Migalovci došlo je plavljenja državne ceste D-53, nekoliko kuća i gospodarskih objekata te poljoprivrednih površina. Kako je voda prijetila nekim kućama iz njih su izmješteni stariji članovi, a došlo je i do evakuacije stoke. Mještanima su u pomoć priskočili članovi DVD-a Čaglin, Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije te djelatnici policije. Upravo na ovom dijelu čaglinskog područja kod obilnijih kiša najčešće se događaju poplave.

Veća količina kiše koja je pala iza 14 sati uzrokovala je probleme i u Kusonjama, pakračkom prigradskom naselju, gdje je došlo do plavljenja zbog slijevanja okolnih oborinskih voda.

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

(Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL)

Nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je danas oko 18 sati Međimursku županiju. Tuča veličine lješnjaka zabilježena je u središnjem i gornjem dijelu županije, dok je u donjem padala samo kiša.

>> U Staroj Gradiški izvanredne mjere obrane od poplave!

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:52 30.04.2014.

Hm, godinama plačamo obranu od tuče i vodoprivredu za čišćenje odvodnih kanala. Obrana od tuče počinje 1. svibnja, pa što padne prije ne postoji, a vodoprivreda ne čisti kanale, jer inspekcija obilazi teren u osmom mjesecu i zaključi da je sa kanalima sve u redu, budući da su suhi. Hrvatska posla.

LU
lutomirski
08:56 30.04.2014.

opet jedno teisto,nikada nista poduzeti, kretencine blesave... pola miliju nezaposlenih,sto nebi mogli raditi na nasipima....???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije