Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požalio

Mora skrbiti o psima lutalicama koji su mu zaklali ovce

resnik
11.10.2010.
u 16:04

- Pleternica nema ugovor s veterinarskom stanicom, a ja imam štetu te dva psa koja ne smijem ubiti, kaže vlasnik ovaca koji planira tužiti gradsku upravu.

- Tužit ću Grad Pleternicu da mi nadoknadi štetu – očajno je zaključio Mato Ostojić iz Resnika, koji je u napadu pasa lutalica prije dva dana ostao bez ovaca, a zbog činjenice da je pse ubojice ulovio, postao i vlasnikom životinja koje nitko neće! Kao i svakog dana, priča on, ovce je nahranio oko devet sati, a ponovno ih išao pogledati oko 13 sati.

Nisu ničija briga

– Kad me vide, ovce obično odmah prilaze, no taj put ih nije bilo. Supruga i ja smo krenuli prema drvenoj štali gdje borave noću i imali što vidjeti - sve uplašene zbile su se u jedan kut. Primijetili smo i pse. Crni je bio u štali, a žuta kujica je vani trgala ovcu koja joj se pokušavala otrgnuti. Lupio sam je komadom drveta i tek tada je pustila ovcu – kaže Mato.

Psi su se, dodao je, razbježali, ali ne daleko pa su ih on i supruga Ljubica odlučili uhvatiti. Crnog psića, koji se pokazao kao pitom i umiljat, bez problema su pronašli u kukuruzu kako leži i uhvatili ga, dok je žuta kujica pokazala agresivnost pa je uhvaćena tek kasnije uz pomoć varke i komada mesa. Ostojići su pozvali policiju i veterinara iz pleterničke Veterinarske stanice kojega su otprije poznavali. Utvrđeno je kako su jedna ovca i dva janjeta zaklani, a još četiri ovce su teško ozlijeđene. Šteta je procijenjena na 7000 kuna, a o svemu je napravljen i zapisnik.

– Veterinar je napravio zapisnik i svoj mi dolazak naplatio 370 kuna. Pitao sam ga šta ću sa psima koji nisu čipirani pa im se ne zna vlasnik i sada su zavezani u mom dvorištu, a on mi je rekao da radim s njima što hoću jer njihova stanica nije ovlaštena brinuti o lutalicama. I tako, imam štetu zbog ovaca, platio sam veterinaru, a ostala su mi i dva psa. Ako ih sam ubijem, bit ću kriv, a ako ih dam eutanazirati, morat ću to platiti – ljutit je M. Ostojić. Eutanaziranje pasa u Veterinarskoj stanici u Požegi stoji, ovisno o veličini, najmanje 150 kuna.

Traže rješenje problema

Grad Pleternica donedavno je imao ugovor s jednom veterinarskom stanicom koja je skrbila o psima lutalicama, ali ona je prestala s radom.

– Trenutačno tražimo novu ustanovu koja će preuzeti te poslove – rekla je dogradonačelnica Antonija Jozić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije