Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijelo roblje

Monstruozna majka za 20.000 eura htjela prodati kćer za seks-robinju

šibenik, roblje (1)
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
15.11.2010.
u 12:21

Žena je sa svojim ocem ove godine prevarila i 23-godišnjakinju iz Srbije koju su zarobili i prisiljavali na rad

ŠIBENIK - Policija je spriječila 39-godišnjakinju iz BiH da 31-godišnjem Z. M. iz Šibenika proda svoju maloljetnu kćer za 20 tisuća eura, kako bi je on seksualno iskorištavao, upravo su izvijestili iz Policijske uprave šibensko-kninske.

- Policija osnovano sumnja da su Šibenčanin Z. M. i osumnjičena 39-godišnjakinja počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstvo u pokušaju. Osumnjičena je, nakon dva neuspjela pokušaja prodaje svoje maloljetne kćeri, dogovorila prodaju s osumnjičenim 31-godišnjakom za 20.000 eura.  Šibenčanin je djevojčicu namjeravao seksualno iskorištavati. "Posao" nije obavljen jer je policija otkrila namjeru osumnjičenika  - ističe Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

Majka koja je htjela prodati svoju kćer i njezin mogući kupac privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku, a kćeri je, kažu u policiji, pružena pomoć u skladu s programom zaštite žrtava trgovanja ljudima. Inače, u policiji se doznaje kako je 39-godišnjakinja iz BiH sa svojim 55-godišnjim ocem, britanskim državljaninom, u travnju ove godine u susjednoj Bosni i Hercegovini prevarila i namamila 23-godišnju državljanku Srbije nudeći joj posao u Hrvatskoj. Djevojčinoj su majci platili dvije tisuće eura.

- Državljanka BiH je sa svojim 55-godišnjim ocem, britanskim državljaninom, osumnjičena za kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstvo na štetu 23-godišnje srbijanske državljanke. Naveli su je da izradi i posluži se krivotvorenim ispravama Bosne i Hercegovine da bi ušla u RH. Doveli su je u Šibenik, oduzeli joj isprave i prisiljavali je na rad. Za njih je po deset sati dnevno skupljala sekundarne sirovine i obavljala kućanske poslove, a rad joj nikad nije plaćen - objašnjava načelnik Kostanić.

Državljanka Srbije je također zbrinuta, a napominje se da je policiji zasad nedostupan spomenuti 55-godišnjak (također kazneno prijavljen za trgovinu ljudima i ropstvo), djed maloljetnice koju su namjeravali prodati u seksualno roblje.

Kako neslužbeno doznajemo, svi osumnjičeni i dvije žrtve pripadnici su romske populacije, osim 31-godišnjeg Z. M. koji je navodno bio u ljubavnoj vezi sa sestrom maloljetnice koju je htio kupiti. Na kupnju mlađe sestre odlučio se, kako doznajemo, jer se starija sestra za njega nije htjela udati.

Istražni sudac majci i Z. M. odredio je pritvor od mjesec dana. Inače, 39-godišnjakinja i njezina obitelj živjeli su u improviziranim nastambama na Bikarcu, najvećem regionalnom odlagalištu otpada, udaljenom petnaestak kilometara istočno od Šibenika. Ondje su se, tradicionalno, bavili skupljanjem otpada iz kojeg su izdvajali metale te ih prodavali kao sekundarne sirovine. Prema dostupnim informacijama, prodaju svoje mlađe sestre spriječila je upravo starija djevojka koja je majčinu zamisao prijavila policiji.

Komentara 47

MI
MINERVA
01:42 16.11.2010.

Strava i užas..pa majčinska ljubav je najiskrenija, najpožrtvovnija i bezuslovna ljubav...bar bi tako trebalo biti..

Avatar beg
beg
21:14 15.11.2010.

ovoga 999jakova je napravio neki bosandzeros rumunskog porjekla

GL
glavo
16:07 15.11.2010.

vi ste srbi govna, isti kao i cigani, prodali i i rodjenu mater da mozete. poslani ste od boga, da , ali u 3 picke materine hrpo polupismenih poturcenih cigana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije