Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆNA ČESTITKA

Mons. Želimir Puljić: Otvorimo vrata i ugostimo Isusa u našoj sredini!

želimir puljić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
25.12.2016.
u 12:46

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić poželio je Večernjakovim čitateljima mirom blagoslovljenu 2017.

U vremenu došašća radosna i budna duha pjevali smo adventsku pjesmu ‘Već se bliži vrijeme blago, kad će izići sunce drago, svanut svemu svijetu spas’. Po djetetu Isusu, dakle, čiji rođendan na Božić slavimo, svanulo je to svjetlo.

A Bog sišao s nebesa i združio se s čovjekom, zauvijek. On nije došao samo da se o njemu priča i pripovijeda, već da se iznova rodi i sve nas preporodi. I dok razmišljamo o čudesnom otajstvu Božjeg silaska na zemlju, budi se u nama čežnja za nebeskim dobrima.

Jer, u djetetu Isusu ostvarilo se ono što su proroci davno navijestili, a brojna pokoljenja stoljećima nestrpljivo čekala. I dočekali radosni dan kad se u Betlehemu rodio Kralj neba i zemlje“, poručio je u božićnoj čestitci čitateljima Večernjeg lista predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski.

„Ovom velikom blagdanu ne trebaju posebni komentari. Sve je rečeno u samom događaju. Na zemlju je sišla svjetlost velika, a po rođenom djetetu Isusu stigao je Očev dar i poklon zemlji, ljudima, svim vremenima i svim narodima. Budući da je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s neba, on se i ove godine želi nama pridružiti, pohoditi nas i blagosloviti.

Poput tihog lahora hoda ulicama naših gradova i sela. Zove nas i traži. Kuca na vrata naših srdaca i domova, jer nosi darove blagoslova i mira.

Otvorimo mu svoja vrata i ugostimo ga u našoj sredini. Neka iznova čuje naš molitveni vapaj i osjeti kako je on pravi mir i čežnja duše naše. Svim ljudima dobre volje želim čestit Božić i mirom Božjim blagoslovljenu Novu 2017. godinu!

A novorođeni Kralj neka obdari sve svojim darovima radosti, blagoslova i mira“, čestitao je mons. Puljić, s kojim intervju možete pročitati na 10. stranici Božićne panorame.

>> Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila božićnu čestitku

Komentara 1

FU
funkipuppi
16:27 25.12.2016.

Isus je vec tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije