Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na glavnom zagrebačkom trgu

Moliteljima se pridružio osuđeni ratni zočinac Dario Kordić

Zagreb: Dario Kordić pridružio se moliteljima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
07.10.2023.
u 13:35

"Rekao sam, sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila", rekao je Kordić u jednoj snimci koja je osvanula na portalima

Moliteljima, koji mole krunicu na koljenima u nadi da će postići predbračnu čistoću, čednost u odijevanju i ponašanju te prestanak pobačaja u naciji, i ponovno postati duhovni autoriteti obitelji, se ove subote na glavnom zagrebačkom trgu pridružio i Dario Kordić, osuđeni ratni zločinac, piše N1. Kordić je osuđen na 25 godina zatvora zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u središnjoj Bosni. 

- Rekao sam, sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila - rekao je Kordić u snimci koju je objavio N1 BiH dok ljudi okupljeni oko njega pjevaju pjesmu ‘Vrijedilo je‘ Miroslava Škore. U video prepričava u brojnom društvu i u opuštenoj atmosferi kako ga je prijatelj sa sjevera Hrvatske, uz pojašnjenje da misli na ‘našu, integralnu Hrvatsku‘, pitao je li vrijedilo to što je bio u zatvoru. 

VEZANI ČLANCI:

Molitelje su i ove subote dočekali prosvjednici s plakatima, među kojima je bio i europarlamentarac Predrag Fred Matić koji se o svemu oglasio na svom Facebook profilu. "Jutros smo na glavnom trgu u Zagrebu gdje ponovno svjedočimo nasrtaju na ženska prava. Klečeći, pod izlikom molitve, grupa muškaraca nastoji uvjeriti žene da su drugotne i krojiti im sudbinu i živote. Ponavljamo: nećete uspjeti. Za slobodno i ravnopravno društvo!", napisao je Matić uz slike s današnjeg prosvjeda. 

Osim Matića, među prosvjednicima su bili i Ivan Račan, Joško Klisović te Ivan Pernar. Pernar je nosio svoju anti-Tomašević majicu, a verbalno se sukobio s nekoliko prosvjednika. Molitelji su svoje okupljanje najavili i u Karlovcu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici te u Zadru i Dubrovniku.  

Komentara 12

PU
paul-umpe
14:17 07.10.2023.

i nisu bosnjaci nego muslimani

RU
Rubikon
14:54 07.10.2023.

Dakle sto se tiče Daria Kordica on je svoju lažno odslužio ravnopravan je građanin godinu dana je bio potpuno opkoljen sa svojim narodom a svi koji nešto znamo o tome znamo i ko je kriv za Ahmiće koji jesu bili legalni vojni cilj no osim vojnika nije trebalo pobit civile to Vam kordic nije kriv

EJ
ejStef
14:10 07.10.2023.

Ovo je aktivizam, nije toliko agresivan kao zelene akcije i pride, no manje-više je to u skladu s religijama ili ideologijama koje zastupaju. Kako se razmahalo ekstremno lijevo iliti ekstremno progresivno, tako je normalno da jača i konzervativno. S time da ovo još nije ekstremno konzervativno, no i to će se uskoro pojaviti... S time da je ovo ekstremno lijevo reflektiralo zakonima, javnim diskursom i poduprijeto je s medijima, dok konzervativno kaska za time. Nemaju svoje novinare, nisu zastupljeni u mainstream medijima, nema konzervativnih zakona i sl... Budući da je u podređenom položaju, sada su samo afirmativni i nema nametanja svojeg mišljenja bez argumenata, nema konzervativne cenzure, nema promijene povijesti, bajki, dječje književnosti itd. Danas je progresivno puno bliže fašizmu nego nekoj borbi za prava ili bolju budućnost... Konzervativci se niti blizu nisu razmahali kao progresivci, ako krenu istim načinom to onda vodi ratu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije