Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudmila Putin:

'Moj Vladimir je vampir. Iz mene je isisao sav život'

'WORLD RIGHTS NO USA, FRANCE, AUSTRALIA.   Russian Orthodox Patriarch Kirill conducts night Easter service in the Christ the Savior Cathedral in Moscow, Russia. 24/04/2011  Pictured: (L-R) Russian Pre
Big Pictures/PIXSELL
12.06.2013.
u 07:43

Stara prijateljica prvog ruskog para objavit će knjigu o poslušnoj supruzi i dobrom mužu “koji je ne tuče”

“On je vampir. Isisava iz mene život.” “Ona je luđakinja opsjednuta horoskopima. Svatko tko s njom izdrži tri tjedna zaslužuje spomenik.”

Zatočena u manastiru


Tako su se, prema pisanju njemačkog Spiegela, “častili” sad već bivši supružnici Ljudmila i Vladimir Putin. Uvid u djeliće njihova zajedničkog života dala je Ljudmilina prijateljica Irene Pietsch, supruga njemačkog bankara iz Hamburga. Prijateljstvo datira iz 1995., kad je Putin, tada zamjenik gradonačelnika St. Petersburga, redovito putovao u Hamburg s namjerom da oživi i ojača trgovinske veze između dvaju gradova. Obitelji Pietsch i Putin postale su bliske, a sad će prijateljica izdati i knjigu o Ljudmili.

– Pravi je muškarac za mene. Barem ne pije i ne tuče me – govorila bi Ljudmila. O nadrealnim glasinama da je drži zatočenu u podzemnom manastiru na estonskoj granici dok vrijeme provodi s Alinom Kabajevom, bivšom gimnastičarkom “izuzetne fleksibilnosti” ili pak fotografkinjom Janom Lapikovom ili bivšom špijunkom Kremlja, modelom za donje rublje Annom Chapman, ili već s tamo nekom ženom, prijateljica Pietsch nije govorila.

Ljudmila je rođena u Kalinjingradu na baltičkoj obali, a dar i poznavanje stranih jezika otvorili su joj put u visine. Točnije, među stjuardese Aeroflota. Navodno je iz kompanije izletjela kad su protiv nje pokrenuli internu istragu zbog ilegalne prodaje sendviča s crnog tržišta putnicima krajem osamdesetih. Ljudmila se spakirala i otišla u Španjolsku učiti jezik. Na okupljanju ljudi iz starog kraja – na predstavi jednog ruskog komičara – upoznala je Vladimira. Vjenčali su se 1983. te preselili u Dresden zbog njegova posla u KGB-u. Život nije bio lak. Putin je, kažu neki njegovi biografi, smatrao da žena mora znati svoje mjesto u kući i da je samo kuća njezino pravo mjesto. Sve mora raditi sama, tegliti, prati, bila trudna ili ne, kazao bi. Prijateljica Irene pak otkriva kako je, po povratku obitelji u Sovjetski Savez, Ljudmila stradala u prometnoj nesreći, ali Vladimir nije imao vremena obići je u bolnici jer je američki tajkun Ted Turner baš bio u St. Peterburgu (Lenjingradu). Cvijeće je dobila od Putinova pomoćnika. No, dodaje Pietsch, nije on bio sasvim loš suprug. Tako bi ga Ljudmila branila.

Zelene oči

– Prevelika je razlika u karakterima – objašnjavala je.

Irene Pietsch i Ljudmila Putin bile su u stalnom kontaktu telefonom i faksom. Razgovarale bi o svemu – od seksa i vjere do prozaičnih pitanja poput koliku napojnicu ostaviti konobaru. Kontakt im je bio prekinut 1998. kad je Boris Jeljcin postavio Putina na čelo ruske obavještajne agencije. Ljudmila je plakala.

– Izolacija, osamljenost, bit će strašno. A tek sam počela živjeti – kazala je prijateljici. Prije razilaska dva su para bila na večeri. Teme su bile teške – život, smrt, istina. Istinu je Ljudmila apostrofirala kao najveću ljudsku vrlinu.

– Koga briga za istinu? – poklopio ju je Vladimir i okrenuo pogled prema Ireni. Taj pogled neće zaboraviti: njegove zelene oči vrebale su poput gladnih grabežljivaca spremnih za napad.

>> Je li Putinovu braku presudila atraktivna gimnastičarka?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije