Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet prosvjedi?

Moguća ponovna blokada Filozofskog fakulteta

studenti
Arhiva VL
18.11.2009.
u 23:35

Studenti žele da se zaustavi komercijalizacija obrazovanja. Iako je diplomski studij besplatan, to bi se moglo promijeniti.

Na plenarnoj sjednici Filozofskog fakulteta studenti su danas najavili mogućnost nove blokade nastave. Nezadovoljni svojim statusom, u ponedjeljak, 23. studenoga u 12 sati u “sedmici” održat će se studentski plenum na kojem će odlučiti treba li ponovno započeti s blokadom nastave ili će se borba za besplatno školovanje nastaviti “nekim alternativnim sredstvima”.

Studenti ne gube vrijeme, a pripreme za novu moguću blokadu već su započele. Izrađuje se popis redara, a mogu prijaviti se svi studenti preko internetske stranice Nezavisne studentske inicijative Filozofskog fakulteta. Podsjećamo, studenti žele da se zaustavi komercijalizacija obrazovanja. Iako je diplomski studij besplatan, to bi se moglo promijeniti.

Naime, školarine nisu ukinute, nego se svake godine potpisuje ugovor kojim ih Ministarstvo znanosti podmiruje. Studenti upozoravaju da to nije riješenje i da bi na njih mogao pasti teret školovanja.

Ključne riječi

Komentara 7

PR
Protivcenzure
00:47 20.11.2009.

studenti su jedina nada ove zemlje ako oni zakažu sve je gotovo.

AG
Agramer198
00:08 20.11.2009.

Ja sam student i slažem se da školarina treba biti iako se ne slažem sa postojanjem podjele redovni-izvanredni student. Student je student i točka. A propos ovih na Filozofskim moje je mišljenje da imaju malo previše vremena za filozofiranje i pizdarije, neka nam dođu u posjetu na Pravni fakultet pa ćemo vidjeti kako će imati vremena za gluposti... Ajde kolege nos u knjigu i završite u roku, a ne žaliti za zlatnim vremenima \"vječnih studenata\"...

OB
-obrisani-
16:37 19.11.2009.

Do kada ove igre sa studentima, zahvaljujući exministru Primorcu na školstvo se izdvaja duplo više, a rezultate vidimo , dio \"akademski\" obrazovanih građana ne znaju ni osnovne pojmove iz svoje struke. Otvaraju se veleučilišta po selima i sada bi trebalo svima njima osigurati besplatno studiranje. Zašto se ne odrede potrebe za stručnim kadrom u industriji i za te studente osigura besplatno studiranje, a ostalima ukinuti bilo kakve pogodnosti. Izgleda da mali paraziti uče od mladosti kao živjeti od tuđeg rada i znanja, te prodavanju magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije