Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast broja zaraženih
Povratak na članak

Mobilizacija sustava: KB-u Dubrava stiže pomoć kolega

Iz svih zdravstvenih ustanova danas je u KB Dubrava otišlo deset respiratora i pet intenzivista - naveo je jučer ministar Vili Beroš

Komentari 5

KO
Kokoiduhovi
11:54 28.10.2020.

Aha, to ste vi sve već u proljeće planirali, osigurali...a sada, pod pritiskom javnosti i prozivkama....sjetili ste se provesti?? Tako ćete i broj općina smanjiti, kako bi se uštedjelo na raznim Anitama Nosić-načelnica Lovreća_ pa te novce usm jeriti uu kritično zdravstvo?? Radi pomoći i liječenja najkritičnijih bolesnika?? Ma stvarno!

VL
DU
Deleted user
07:42 28.10.2020.

Zbunjen sam, jučer se pisalo da se doktorima i sestrama prijeti otkazom?

VL
MA
max
07:32 28.10.2020.

"Mobilizacija" znaci da uzimaju doktore bolnicama izvan Zagreba da bi ih slali u Dubravu? A te bolnice se onda gase jer ionako imaju premalo kadra, pacijente neka šalju na groblje ili?

VL
SI
sisavac
07:42 28.10.2020.

aha, vraća se ekipa s godišnjeg! nego, gledam brojke, svjetske. npr 20. rujna bilo je 258.000 novozaraženih, 20 dana prije 263.000 novozaražena. u isto vrijeme tog 20. rujna bilo je 4.000 umrlih, a 1. rujna. 6.000. ako pratite grafove broja zaraženih i broja umrlih, vidite da broj umrlih ne prati broj zaraženih, dok graf zaraženih, novozaraženih, divlja eksponencijalno, graf umrlih stagnira, krivulja je ravna. što ukazuje na jednu stvar koju bi ipak stručnjaci trebali razjasniti i prisiliti politiku da mijenja mjere. jer ako drastičan porast novozaraženih ne prati i isto takav porast umrlih, imamo problem. testovi ne ukazuju samo na koronu, već i na druge viruse. što nam znače te brojke, ako je u njima svašta? 99% zaraženih nema nikakve simptome. manje od 1% ima slabe do ozbiljne simptome. ovo je daleko od epidemije. kad bi brojali one sa gripom, dal bi dobili sličan uzorak? ne znamo, gripu se procjenjivalo, nikad se ne zna kolko ljudi je gripu imalo, bez da su išta osjetili, malo kašlja. tko ima koristi od ove sad je već očito, umjetne epidemije? tko? u glasovima i u dolarima. tko?

VL
DU
Deleted user
07:07 28.10.2020.

Vraćaju se doktori i medicinske sestre iz Njemačke Austrije irske Too !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.