Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodoopskrba

"Mnogi su otišli s brega zbog vode, vrijeme je da se to promijeni"

'                               '
Foto: ''
1/3
28.12.2010.
u 17:12

Općine Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice, koje dijele naselje Klupce, u proračunima za sljedeću godinu predvidjele su novac za ovu infrastrukturu

Mještani naselja Klupci, koje je podijeljeno između općina Sveti Križ Začretje i Krapinske Toplice, još u svojim domovima nemaju vodu za piće, ali sudeći prema proračunima tih dviju općina za 2011. godinu, to bi se od sljedeće godine trebalo promijeniti.

– To je jedino naselje koje na našem području nema vode za piće. Imaju plin i struju, dijelom smo riješili i javnu rasvjetu, ali vode nemaju. Na žalost, nisu asfaltirane ni sve ceste, ali to se ovog časa s ovakvim proračunom neće moći ni riješiti.

Brže rješenje

Očekujemo da ćemo do polovice iduće godine dobiti građevinsku dozvolu – objasnio je načelnik Svetoga Križa Začretja Ivan Kranjčić.

– Klupcima što prije treba voda za piće, a budući da je ovo puno brže rješenje nego čekati da se napravi vodosprema iznad Temovca, mi projekt pozdravljamo. Cijelo ljeto voda se dovozila cisternama, ali nije to bilo to jer ta voda ipak nije sigurna za piće.

Sve dogovorili

Puno je ljudi otišlo s ovog brijega, a jedan od glavnih razloga bio je upravo nedostatak vode za piće u domovima. Ipak, ulazimo u 2011. godinu i krajnje je vrijeme da se to promijeni – rekao nam je Juraj Matkun, inače vijećnik u Općinskom vijeću Svetoga Križa Začretja koji živi u Klupcima. Prema riječima načelnika Kranjčića, sve je dogovoreno i sa susjednom općinom, na čijem području treba sagraditi oko tri kilometra vodovoda, a na području Začretja oko šest kilometara.

– Još čekamo kompletno rješenje od Gubaševa, kroz Prosenik Začretski i ostala sela, dok se ne sagradi vodosprema iznad Temovca, na koju bi se priključili i Klupci, ali to neće biti gotovo uskoro pa smo morali nešto poduzeti. Očekujemo da bismo do polovice iduće godine trebali dobiti građevinsku dozvolu – objasnio je Kranjčić.

– Iako je novac iz fondova za regionalni razvoj ove godine izostao, nadamo se da ćemo u sljedećoj godini dobiti nešto novca za vodovod. Radovi bi definitivno trebali početi iduće godine. Općina Krapinske Toplice kupila bi parcelu, a sa Začretjem bi se financiralo sve ostalo. I u Zagorskom vodovodu čekaju da se parcela kupi kako bi mogli krenuti s projektiranjem – zaključio je načelnik krapinskih Toplica Vladimir Huzak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije