Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rodbinske veze

Mlinarevićev Inženjerski biro od HAC-a dobio pola milijuna kuna

'20.10.2009., Zagreb - Uprava HAC-a sazvala je jednu od rijetkih tiskovnih konferencija kako bi ustvrdila da u tvrtki nema afera. Mlinarevic Ivica, clan Uprave Hrvatskih autocesta.  Photo: Tatjana Tad
Tatjana Tadić/PIXSELL
08.09.2012.
u 13:00

HAC je sve poslove Mlinarevićevoj tvrtki dao preko narudžbenica

Tvrtka Inženjerski biro Mladena Mlinarevića, koji je jedan od optuženih u aferi Planinska, dobila je od Hrvatskih autocesta poslove vrijedne više od pola milijuna kuna dok je jedan od čelnika te državne tvrtke bio njegov rođak Ivica Mlinarević.

Stručna literatura

HAC je od Inženjerskog biroa sve te poslove nabavljao putem narudžbenica, dakle bez javnog nadmetanja.

Prema podacima koje smo dobili od HAC-a, od 2004. do 2012. godine ukupno je 37 narudžbenica preko kojih je HAC naručio poslove od Inženjerskog biroa, a njihova je vrijednost 516.447,50 kuna. Ivica Mlinarević je od 2004. godine bio direktor sektora održavanja u HAC-u, a 2008. imenovan je članom uprave te tvrtke. S tog mjesta smijenjen je krajem 2009. godine, a do promjene vlasti bio je direktor sektora građenja u HAC-u. HAC-ovo naručivanje poslova od Inženjerskog biroa počelo je 2004. godine, a najveći dio od ukupno pola milijuna kuna naručen je 2009. godine, i to 289.000 kuna.

U HAC-u navode da su od Mlinarevićeve tvrtke naručivali godišnje pretplate na ING registar pregleda sudske prakse i ING registar pregleda propisa, stručnu pravnu literaturu, stručne publikacije poput časopisa Hrvatska pravna revija te savjetodavne usluge reorganizacije, optimalizacije i unapređenja poslovnih procesa HAC-a!

Vrlo je zanimljivo da su sve nabave od Inženjerskog biroa za HAC išle preko narudžbenica. Pojedinačna nabava može se obaviti narudžbenicama ako joj je vrijednost do 70.000 kuna. A Inženjerski biro je u jednoj godini, primjerice, imao nabave od gotovo 300.000 kuna, ali na osam narudžbenica.

Jesmo-nismo rođaci

I. Mlinarević je na suđenju za pokušaj potkupljivanja predsjednika Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, u koji je bio uključen i M. Mlinarević, prije nekoliko dana priznao da mu je Mladen Mlinarević rođak. Jučer u razgovoru za Večernji list Ivica Mlinarević ustvrdio je kako Inženjerski biro nije imao nikakve poslove s HAC-om, a zatim kad smo mu prenijeli podatke koje smo dobili od HAC-a ustvrdio je da on to nije znao.

Za rodbinske odnose s vlasnikom Inženjerskog biroa kazao je da su daljnji rođaci u petom koljenu pa zatim i da nisu rod nego samo prezimenjaci, no kad smo mu rekli da je na sudu izjavio da su rođaci, onda je opet priznao da su rodbinsku vezu u petom koljenu.

U Inženjerskom birou kazali su nam da nemaju komentara o rodbinskim vezama Mlinarevića.

Komentara 7

DU
Deleted user
14:05 08.09.2012.

još ako se ispostavi da biro nema inženjera onda je pun pogodak...

KA
KameniJo
14:21 08.09.2012.

A gdje je tu Sapunar, ipak je on nosio torte Barišiću i Nevenki Jurak, naravno ba račun HAC-a!

OB
-obrisani-
13:57 08.09.2012.

podoban

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije