Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međususjedska suradnja

Mladića iz Kotora zaraženog svinjskom gripom spašavaju liječnici u Zagrebu

bolnica
Antonio Bronić/VLM
20.01.2010.
u 19:20

Ž. K. (39) obolio je prije osam dana. U bolnicu je stigao sa samo 55 posto kisika u krvi i život mu može spasiti samo uređaj Ecmo koji Klinički bolnički centar u Podgorici nema

Odjel intenzivne njege zagrebačke Klinike za infektivne bolesti danas će prvi put, od početka pandemije svinjske gripe, na jednom od četiriju uređaja Ecmo pokušati spasiti život stranog državljanina. Riječ je o mladom Ž. K. (39) iz Crne Gore koja nema spasonosni aparat

– Gripu je prije osam dana "zaradio" u Kotoru, a u bolnicu je stigao sa samo 55 posto kisika u krvi pa nam je odmah bilo jasno da mu može pomoći samo aparat Ecmo – rekla je dr. Olivera Bošković iz Kliničkoga bolničkog centra Podgorica. Pokušala ga je, kaže, pronaći u BiH i Srbiji, no nije imala sreće.

Samo na Internom odjelu u Podgorici od komplikacija virusa H1N1 do sada je umrlo troje pacijenata pa se, kako je rekla, liječnica nada da će se Ž. K. u Hrvatskoj izboriti za život. U zagrebačkoj klinici sve je spremno za prihvat mladog pacijenta.

– Čekamo papire za liječenje u inozemstvu, ali i da se vrijeme popravi kako bi zrakoplov mogao poletjeti – rekao je prof. dr. Antun Beus, ravnatelj Infektivne klinike.

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:16 20.01.2010.

Meni je ova vijest sasvim logicna. Bokelj ce spas potraziti u Zagrebu kao i Bunjevac iz Subotice. Krv nije voda.

NI
nikolatr
21:07 20.01.2010.

A sto ce on u Zagreb ici na tretman...? Ako je Bokelj ko ja, i jos Srbin- kakvo on Fucken pvojrerenje moze imati da ga Nece ubit u Zagrebu.. Ako je Hrvat- onda ok... Ma trebao je poc u Bgd.Bgd. Tiranu ili Saraevo, tamo bi ga dobro uradili...!

DO
dobravila
21:25 20.01.2010.

Koji naslov . Sugerira se da je bolesnik već u Zagrebu ! A čovjek još uvijek u Crnoj gori ! Hej , profesionalci novinarski !ionalci novinarski !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije