Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Mladić iz Mostara preminuo nakon sedam dana borbe za život

helikopter
Foto: Stojan Lasić/VL
1/6
20.08.2010.
u 12:20

Čuljak je u Zagreb prebačen iz Splita kamo ga je prevezao helikopter iz Mostara nakon što mu je u subotu u večernjim satima pozlilo zbog krvarenja u mozgu i aneurizme.

Nakon tjedan dana bitke za život, danas u 10.15 sati u zagrebačkom KBC-u Rebro preminuo je mladić Jozo Čuljak (16). Oštećenja njegova organizma nakon izljeva krvi u mozgu ipak su bila prevelika, a komplikacije su počele još u noći sa srijede na četvrtak.

Optimizam, pa šok

– U većini slučajeva komplikacije nakon izljeva krvi na mozak javljaju se 72 sata nakon događaja. Tako je bilo u ovom slučaju. Jednostavno je jedna polovica mozga umrla, krvne žile počele su zatajivati u provođenju krvi, mladić je u četvrtak imao i poremećaj svijesti. U četvrtak navečer proglašena je moždana smrt - rekao nam je naš izvor iz zagrebačke bolnice.

Ipak, mladića su na životu do petka ujutro održavali aparati. Isključeni su u 10.15 sati te je i službeno proglašena smrt. Šesnaestogodišnji mladić iz Širokog Brijega u subotu uvečer hitno je iz Mostara prebačen u Split hrvatskim vojnim helikopterom, odakle je Vladinim zrakoplovom prevezen u Zagreb gdje je bio hitno operiran i gdje se zaustavilo krvarenje u mozgu.

- Liječnici su zadnjih dana bili optimistični, govorili su da se dobro oporavlja i da postoje realne šanse da naš Jozo ovo preživi. Zato je sve ovo za nas još veći šok. Još ne vjerujemo da se sve ovo dogodilo - rekao nam je ujak preminulog mladića Marko Galić.

Prijevoz tijela
Upravo je on pokušavao dobiti sve dozvole da bi mladićevo tijelo moglo biti prebačeno u Široki Brijeg.

- Sve smo učinili kako bi što prije dobili potrebne dozvole za prijevoz tijela u Hercegovinu. Ide vikend i nadamo se da nećemo morati čekati sljedeći tjedan da prevezemo tijelo. Ovo je jedna velika tragedija koja će ostaviti dubok trag u svima nama - govore nam članovi obitelji preminuloga Joze.

Vera Čuljak, majka preminulog dječaka, danas je bila u stanju šoka i nije mogla davati ikakve izjave. I ona je posljednjih nekoliko dana vjerovala u potpuni oporavak svoga sina te bila uz njega u svakom trenutku.

– Uz Božju pomoć, on će se oporaviti - ponavljala je svaki dan otkako je njezin sin završio u zagrebačkoj bolnici. Nažalost, scenarij je ipak bio drugačiji. Šok i tuga jedine su dvije riječi kojima se može opisati raspoloženje nakon ove tragedije i gubitka još jednoga mladog života.

Komentara 76

LY
Lynx
12:44 20.08.2010.

Počivao u miru! Za Mostar me briga da li ima ili nema opremljenu bolnicu, to je problem BiH, no za sve nas u Hrvatskoj ogromna je sramota da grad od 400 000 stanovnika nije u stanju prihvatiti i uspješno liječiti ljude sa takvom dijagnozom...

OB
-obrisani-
14:06 20.08.2010.

Žalosno---obitelji iskreno saučešće !

OB
-obrisani-
12:40 20.08.2010.

Pocivaj u miru djecko!Iskrena sucut obitelji preminulog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije