Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idu se boriti

Mladi rezervisti iz inozemstva se vraćaju u Izrael: 'Mislim da sam spreman za rat'

Israeli soldiers gather after the alert of an apparent security incident, in Ashkelon, southern Israel
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.10.2023.
u 17:03

El Al i Israir Airlines dodali su letove kako bi vratili rezerviste kući, nakon što je Izrael u ponedjeljak rekao da ih poziva 300.000

Mladi izraelski rezervisti stajali su u utorak u redu u glavnoj pariškoj zračnoj luci kako bi se vratili kući, pričajući o šoku zbog napada Hamasa i odlučnosti da se bore, dok vijesti govore o preko tisuću poginulih u Izraelu u napadima te islamističke organizacije. Po novim podacima, više od tisuću Izraelaca je poginulo od subote u napadima Hamasa, a 3418 je ranjeno, objavilo je veleposlanstvo Izraela u SAD-u. Najnoviji brojevi s palestinske strane govore o 830 poginulih i preko 4000 ranjenih.

"Tamo je bio pakao... Imam tri prijateljice koje nismo locirali, znam puno ljudi koji su poginuli", rekao je 21-godišnji Izraelac u zračnoj luci Charles-de-Gaulle, čekajući let.

VIDEO Željezna kupola, moćni izraelski protuzračni sustav uništava Hamasove rakete

"Mislim da nas je vojska nakon tri godine službe dobro pripremila... Mislim da sam spreman za rat", kazao je, dodajući da je bio došao u Francusku raditi prije samo mjesec dana.

"To je tako. To je život. Ne možemo ništa učiniti, moramo se boriti".

El Al i Israir Airlines dodali su letove kako bi vratili rezerviste kući, nakon što je Izrael u ponedjeljak rekao da ih poziva 300.000.

VEZANI ČLANCI:

"Bilo je šokantno. Bilo je šokantno jer to uopće nismo očekivali", rekao je 26-godišnji Shimone o subotnjim napadima. Jedan njegov prijatelj je nestao, a mnogi drugi već su otišli u vojsku.

"Trenutno su svi već u punoj ratnoj spremi. Već su krenuli pa im se moramo pridružiti, to je sve."

U blizini, 22-godišnji Ofir, koji je bio u Vijetnamu, kazao je da je išao najbržim mogućim putem, preko Bangkoka i Pariza, kako bi se vratio kući, "samo da budem uz prijatelje, na strani obitelji, na strani svih stradalih i ubijenih ljudi."

GALERIJA Izraelski tenkovi i vojna vozila na izraelskoj strani granice s Gazom

Israeli soldiers gather after the alert of an apparent security incident, in Ashkelon, southern Israel
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije