Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRILIKA ZA MLADE

Mladi gradonačelnik Vrgorca Ant Pranić ide po novi mandat

Predizborni skup
Foto: Facebook
1/3
07.05.2017.
u 15:09

Skupu se obratio i zamjenik kandidata za župana Mira Bulja, Mate Rebić. Sve mlade s područja a Splitsko-dalmatinske županije pozvao je da svoj glas daju za promjene

Sinoć je u prepunoj dvorani Grada Vrgorca predstavljen je program Nezavisne liste mladih 'Vrgorački preporod'.

Prije programa predstavljena je lista za Gradsko vijeće Grada Vrgorca i kandidati za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. Ante Pranić i Mile Herceg idu po novi mandat.

Skupu se obratio i zamjenik kandidata za župana Mira Bulja, Mate Rebić. Sve mlade s područja a Splitsko-dalmatinske županije pozvao je da svoj glas daju za promjene.

Zadnjih godina svjedoci smo odlaska mnogih mladih s područja Zabiokovlja. Nemamo više puno opcija. Možemo izaći na izbore i mijenjati stanje ili otići trbuhom za kruhom kao naši očevi i djedovi, stoji na službenoj stranici NLM-a.

Ivan Šarić je pokupio sve ovacije. Govor mu je nekoliko puta prekidan pljeskom, a gradonačelnik Pranić je predstavio sve što je napravljeno u zadnjih 10 mjeseci.

Između ostalog, smanjen je dug Grada Vrgorca za 2 milijuna kuna. Smanjen je dug Komunalnom gradskom poduzeću za 2 milijuna kuna. Reorganizirana je gradska uprava. Pokrenuta je Gospodarska zona Ravča i skoro 100% popunjena investitorima koji jamče nova radna mjesta.

Dovršava se gradska kanalizacija i osiguran je novac za puštanje pročišćivača u pogon. Otvoren je Poduzetnički centar, ishodovane mnoge dozvole i riješeni imovinsko-pravni odnosi. Iz EU fondova je povučeno više od 2,7 milijuna kuna, a aplicirali iz Grada su aplicirali i za dodatna tri projekta vrijedna ukupno 3,7 milijuna kuna.

Predstavljen je program 'Vrgorački preporod" za razdoblje od 4 godine. Pet je glavnih smjernica. Mladi, nova radna mjesta, aktivna pomoć poljoprivrednicima, zaštita okoliša, priroda&kultura&sport u funkciji turizma.

Mnogi najavljeni projekti su započeti u prošlih 10 mjeseci kao što je rekonstrukcija gradske dvorane, kanalizacija Dusina-Milišići ili obnova gradskog vrtića. Osim ovih projekata najavljeni su :dom kulture i centar za mlade, izgradnja istočne zaobilaznice Vrgorca iznad Doma zdravlja, i još brojni drugi projekti.

Komentara 6

DU
Deleted user
16:36 07.05.2017.

Kaj to nije onaj lik koji navija za beogradski klub?

KA
Kameleon
15:17 07.05.2017.

nije ni cudo sto nam se dogadja i koja nas cuda i propasti sve vise u propast vuku kada se svaka susa bavi politikom..

Avatar majmunranko
majmunranko
15:18 07.05.2017.

Od valjda pet tisuća mladih kandidata za načelnike u Hrvatskoj, vi ciljano forsirate upravo mostovca, i to lika koji je, ni manje ni više, nego najavio gradnju međunarodnog aerodroma u Vrgorcu!? Tako je i Most doveden na vlast, putem ciljane medijske propagande njegovih kadrova koji su u suštini nitko i ništa i nemaju nikakvih rezultata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije