Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurio Mercedesom

Mladi Đakić u naseljenom mjestu vozio 134 km/h, sudac objasnio zašto mu još nije presuđeno

Ivan Đakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
11.11.2019.
u 22:30

Đakić je snimljen 11. siječnja iza ponoći kako juri Zagrebačkom ulicom kroz mjesto Sveti Ivan Žabno

Na Općinskom sudu u Bjelovaru uskoro počinje postupak protiv Ivana Đakića, 24-godišnjeg sina saborskog zastupnika i šefa Hvidre Josipa Đakića, jer je uhvaćen kako kroz naseljeno mjesto gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat vozi brzinom od 134 kilometra na sat, dakle 84 km/h brže od dopuštenog, objavio je Bjelovarski list, a prenosi Telegram.

Đakić je snimljen 11. siječnja iza ponoći kako juri Zagrebačkom ulicom kroz mjesto Sveti Ivan Žabno. Policajci su mu uzeli toleranciju od 10 posto pa je njegova konačna brzina umanjena na 120 kilometara na sat, a prijavljen je jer je za 70 kilometara na sat prekoračio dopuštenu brzinu vožnje.

Za taj prometni prekršaj predviđena je novčana kazna od 5 do 15 tisuća kuna te oduzimanje vozačke dozvole.

Iako je Đakić prekršaj skrivio prije 11 mjeseci, presuda mu još nije donesena.

– Sud još nije donio presudu jer je prije glavne rasprave, zakazane za 7. studenoga, odvjetnik okrivljenog podnio pismenu zamolbu za odgodu u kojoj je tražio da sud prethodno provjeri ispravnost mjernog uređaja kojim je prekršaj utvrđen te osposobljenost policijskog službenika za upravljanje uređajem – rekao je za Jutarnji list sudac Darko Laklija.

Đakić se u središtu pozornosti našao kada je na svom Facebook profilu objavio fotografiju čovjeka s ustaškim znakovljem koji u ruci drži glavu čovjeka s četničkim oznakama te je tako čestitao 'prijateljima srbićima Božić'.

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
19:41 11.11.2019.

Mali napuhani Praš... Tipičan primjer povlaštenih osoba bez... boje ...okusa i mirisa

LJ
ljutko
20:07 11.11.2019.

Takva vožnje se treba tretirati kao pokušaj ubojstva i kazna 2 do 3 godine zatvora

DO
dopizdilomi
19:41 11.11.2019.

Halo zakonodavci, što ste ono govorili o ponavljanju djela?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije