Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadar

Mlađahni 'građevinar' prodavao iste stanove više puta, kupce prevario za skoro 700.000 eura

Zadar: Izgradnja zgrada u Ulici Nikole Tesle
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
15.11.2022.
u 18:58

Okrivljenom 25-godišnjaku se stavlja na teret da je od 21. listopada 2020. do 8. travnja 2022. u Zadru neistinito predočavao oštećenim kupcima da će za stanove na nekretnini u Zadru kao budućim vlasnicima omogućiti uknjižbu u zemljišnim knjigama

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Okrivljenom 25-godišnjaku se stavlja na teret da je od 21. listopada 2020. do 8. travnja 2022. u Zadru, s ciljem da se u znatnoj mjeri nepripadno materijalno okoristi, neistinito predočavao oštećenim kupcima da će za stanove na nekretnini u Zadru, po zaključenju kupoprodajnih ugovora za te stanove, kao budućim vlasnicima omogućiti uknjižbu u zemljišnim knjigama, iako mu to nije bila namjera jer je svaki stan prodao u više navrata. Oštećenici su povjerovali u njegovo lažno predočavanje te su mu, na ime kupoprodaje stanova, isplatili ukupno 609.700,00 eura čime je oštetio kupce, a okoristio se za navedeni iznos.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je od oštećenika posudio novac lažno predočivši kako će kupiti opremu za uređenje stana te da će mu za vrijednost te opreme umanjiti kupoprodajnu cijenu stana, a što mu nije bila namjera. Tereti ga se da si je na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 68.008,67 kuna.

VIDEO: Hrvatskom nogometašu policija upala u stan! Mladom Vatrenom prijeti kraj karijere?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije