Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mještani Velike Erpenje: Antolković radi samo u svoju korist!

15.06.2009.
u 16:05

Nisam uplatio ni kunu jer sam od samog početka slutio da će nas netko prevariti. Znao sam da nas, nekoliko mještana ispod crkve Sveta tri kralja, namjeravaju prevariti – rekao nam je Josip Kunštek, mještanin Velike Erpenje u općini Veliko Trgovišće, pokazujući nam ugovor koji je potpisao kako bi mještani dobili asfaltiranu cestu na uzbrdici što vodi do spomenute crkve.

Nezadovoljni mještani
Naime, u ugovoru stoji kako će se asfaltirati dionica od Velike Erpenje prema Martincima, u dužini od 1500 metara. Dionica se i asfaltirala, ali ne u spomenutom, već u obrnutom smjeru. Mještani Velike Erpenje, njih osmero, koji žive podno crkve, nezadovoljni su i, kako kažu, prevareni te ogorčeni na Darka Antolkovića, predsjednika Mjesnog odbora.

– Predsjednik Mjesnog odbora radi u svoju korist. Umjesto da se asfaltira od Velike Erpenje, kako stoji u ugovoru, asfaltirala se dionica od Selnog prema Velikoj Erpenji. Time tih 1500 metara nije došlo do naših kuća te su oni koji su dali novac – prevareni. Sada je do crkve ostalo oko 800 metara, a zbog tog se dijela oni koji idu u crkvu ili na groblje moraju spuštati u Selno i dizati s druge strane do crkve jer je nemoguće automobilom prijeći preko uzbrdice – dodao je Kunštek. Osim Kunšteka, nezadovoljan je i 78-godišnji Josip Premuž, koji je od 1800 kuna mirovine odvojio 300 kuna za asfaltiranje dionice, a kao i Kunštek traži da se ispuni ugovoreno. S druge strane, Antolković je lopticu prebacio na Općinu i rekao kako su mještani skupili novac za cijelu dionicu te da čekaju odgovor načelnika.

– Ne radim samo za svoje interese, Kunštek priča gluposti. Napravio sam sve što je u mojoj moći, novac su skupili ljudi, a sve je na Općini – rekao je Darko Antolković. Načelnik Zdravko Vutmej rekao nam je da je asfaltirano u obrnutom smjeru jer je predsjednik Mjesnog odbora Vilanci – Velika Erpenja tako zahtijevao.

Druga faza
– Asfaltirali smo i više nego što piše u ugovoru. Još se asfaltiralo dodatnih 200 metara ceste koja vodi do kuće Damira Borovčaka, osobe s invaliditetom, a kako bi mogao ići do doktora. Antolković je tražio da se asfaltira u obrnutom smjeru.

Ostatak dionice asfaltirat će se u drugoj fazi. Financiranje će se uskladiti u hodu, a trebamo ravnopravno zastupati sve mjesne odbore. Postoje i druge dionice koje se financiraju – rekao nam je načelnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije