Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRIGOVA

Mještani Štrigove i Razkrižja slobodno će prelaziti granicu

'VARAZDIN MEDIMURJE Stanislav Rebernik, nacelnik, Strigova PRESNIMIO Izak Vrtaric / VLM'
''
13.08.2010.
u 14:30

Manifestacija "Pozdrav jeseni" počinje povorkama cvijeća s obje strane, a sastat će se kod kapelice između Koprive i Šprinca.

– Općine Štrigova i Razkrižje dobro surađuju, osobito dobro u posljednjih nekoliko godina. Stoga sutra organiziramo druženje uz hrvatsko-slovensku granicu, koje simbolizira mir i međusobno razumijevanje – poručili su Stanislav Rebernik, načelnik Štrigove, i njegov slovenski kolega Stanko Ivanušić, načelnik Razkrižja. Od institucija ovlaštenih za to zatražili su, i dobili, dopusnicu da sutra slobodno prijeđu državnu granicu izvan graničnog prijelaza.

Manifestacija "Pozdrav jeseni" počet će u 10.30 sati, kad će krenuti "povorke cvijeća" iz slovenskog mjesta Veščice i iz Štrigove. Povorke će se sastati kod kapelice na cesti između Koprive i Šprinca, gdje će se služiti misa. Od podneva je u šatoru kulturni program, a nastupit će pjevači i gudači iz Međimurja, Prekmurja te Prlekije. Organizirat će se vinogradarske igre i postaviti klopotec, simbol vinorodnog područja. U 18 sati počet će "Utrka prijateljstva". Trčat će djelomično na hrvatskoj, djelomično na slovenskoj strani.

Inače, osim što ta područja dobro surađuju u kulturi i turizmu, ove su se godine zajedno prijavila na europski projekt "Za čiste vode općine Štrigova i Razkrižje". Nije to jedini zajednički projekt pograničnih prijatelja – već su formirali zajedničku turističku zonu. Ljudi s vinorodnih međimurskih brega tako se trude odmaknuti od politike na državnim razinama. – I mi i susjedi – kaže Rebernik – shvaćamo da ovdje, na bregima možemo napredovati samo ako surađujemo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije