Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavljenici iz Petrinje

Mješoviti zbor Slavulj pjevao evergreene za 150. obljetnicu postojanja

Večer evergreena
Foto: Antun Petračić
1/5
11.06.2014.
u 22:49

Yesterday, Love story, Only you, O sole mio, Autobus calypso, Piši mi... tek je dio premijernog repertoara slavljeničkog društva, uvježban i izveden uz dirigenta mo. Josipa degl' Ivellija

Evergreene na zborski način večeras je pjevao mješoviti pjevački zbor HPD Slavulj, kao peti ovogodišnji program iz ciklusa jubilarne proslave 150-obljetnice svoga postojanja.

- Iako imamo 150 godina, još smo mladi, još smo evergeen! - večer vječnih melodija najavio je predsjednik društva Željko Crnković. Izvijestio je posjetitelje kako su od Skupštine Sisačko-moslavačke županije primili nagradu za doprinos ugledu i promidžbi županije, a i pokazana su priznanja dobivena za 11. lipanj, Dan Sisačko-mislavačke županije.

Yesterday, Love story, Only you, O sole mio, Autobus calypso, Piši mi...  tek je dio premijernog repertoara slavljeničkog društva, uvježban i izveden uz dirigenta Josipa degl' Ivellija. Pomogli su Mario Čopor za klavirom, instrumentalni sastav od zboraša Maje Ostojić, Jasmine, Marija i Marijana Augustića, te atraktivnim tangom plesni par Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova iz ŠPK Petrinia. Na kraju prvog dijela sezone HPD Slavulja upriličen je i susret polaznika Gradskog dječjeg zbora Petrinje.

– Sada idemo na odmor, a završnica jubileja uslijedit će u listopadu i studenome. Iz programa 150-obljetnice do sada su održani koncert duhovne glazbe u župnoj crkvi sv.Lovre, premijera mjuzikla Gradskog dječjeg zbora, samostalna večer Ženskog vokalnog ansambla Petrus i gostovanje Gradskog zbora Pariza. Uz to, pjevali smo u Prijedoru, Subotici, Zagrebu, Sisku, Topuskom- glavne nastupe iz 2014. nabrojio je Josip degl'Ivellio.

>>Parižani za 150 godina HPD Slavulj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije