Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez, padaju ptice!

Misterij: Nakon SAD-a "kiša" mrtvih ptica zasula i Švedsku

ptice
Duško Mirković/Pixsell
05.01.2011.
u 16:09

S obzirom na to da u Falkoepingu u posljednjih nekoliko dana nije bilo vatrometa, u Švedskoj ne odbacuju mogućnost bolesti ili masovnog trovanja zbog čega je pet uginulih ptica poslano na analizu.

Samo nekoliko dana nakon što je više od 3000 mrtvih ptica palo na područje Arkansasa i Louisiane u SAD-u, sličan se slučaj dogodio u Švedskoj gdje je na grad Falkoeping palo nekoliko desetaka ptičjih leševa.

Neke od njih nakon pada udarili su automobili dok druge nemaju vidljivih ozljeda. Uzroci pomora ptica na dva kraja svijeta i dalje su nepoznati iako američki stručnjaci pretpostavljaju da je ptice mogao usmrtiti stres nastao zbog vatrometa.

S obzirom na to da u Falkoepingu u posljednjih nekoliko dana nije bilo vatrometa, u Švedskoj ne odbacuju mogućnost bolesti ili masovnog trovanja zbog čega je pet uginulih ptica poslano na analizu.

Blogeri su otišli korak dalje pa su na svojim stranicama pomor ptica počeli povezivati s najavljenim "krajem svijeta" 2012., tajnim eksperimentima američke vlade, a neki zastupaju teoriju da je sve to djelo izvanzemaljaca.

Komentara 47

Avatar jocker-3
jocker-3
18:55 05.01.2011.

nije to ništa što padaju ptice u Americi i Švedskoj....Ameri i Švedjani pišu kak kod nas padaju čak i političari.....i nikom ništa....

DU
Deleted user
17:04 05.01.2011.

To je slično kao i onaj pomor dupina koji se svaki čas nasukuju na obalu. Jer oni imaju prirodne senzore kojima navigiraju pod vodom. A američka i ostale vojske svijeta koriste slične senzore u podmornicama, koji ometaju dupine i oni se nasukuju na obali. Ali vojske ne žele priznati da njihovi senzori ometaju dupine, jer bi morali promijeniti tehnologiju.

HE
Heli
04:18 06.01.2011.

Kao sto vidimo, ne stradaju sve ptice, negi samo neke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije