Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet sapunica

Mislav Čavajda: Pravog frajera ne krasi samo dobar izgled

Mislav Čavajda
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
03.08.2014.
u 11:19

Glumac kojeg ćemo od jeseni gledati u seriji "Kud puklo da puklo" otkriva kako je igrati Othella, tko mu je omiljeno društvo za šetnju, ali i zašto Hrvatsku smatra rajem

Jedna od najpoznatijih priča o ljubomori i osveti oživjet će 10. kolovoza na pozornici 60. Splitskog ljeta. Riječ je o Shakespeareovoj tragediji “Othello”, a čast da igra naslovni lik pripala je Mislavu Čavajdi. Glumac se tako našao u zanimljivoj situaciji jer je predstavu uprizorenu prema jednom od najvećih književnih djela već radio, ali je glumio Jagu, izrazitu pokretačku silu tog komada pod čijim je jakim utjecajem Othello.

S redateljem Eduardom Milerom već je radio vrlo uspješnog “Kralja Edipa” na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Dobio sam najveći kompliment

– U predstavi nema puno glumaca, što je čudno za komad koji se uvijek postavlja u velikim ansamblima. Ekipa je sjajna i sa svim glumcima prvi put radim. Judita Franković, koja glumi Desdemonu, jako je zanimljiva sa svojom energijom. Nikola Ivošević, koji je Jago, nije baš eksponirani glumac, sad sam ga upoznao i čini mi se kao veliki talent. Tu su i mlađi kolege koji su tek završili Akademiju ili još studiraju – priča Čavajda. Uz “Othella”, Čavajdu na Splitskom ljetu gledamo i u predstavi kazališta Ulysses “Cabaret Brecht: Zadrživi uspon Artura Uija” čija je izvedba ovu nedjelju.

Zbog proba je u Splitu od prošlog tjedna.

– Čudno je biti u Splitu, a uopće nemati osjećaj da si na moru jer si konstantno u kazalištu, ali cijela ekipa veseli se da posao obavimo što bolje jer će onda i gušt odmora koji slijedi biti veći – kaže Mislav.

Do svoje 34. godine imao je prilike igrati neke od najvećih kazališnih uloga, uz Edipa i Othella, tu su Leone Glembaj, Jean iz “Gospođice Julije” i druge te se zaželio suvremenijih i urbanijih rola.– Vjerojatno biste očekivali da ću vam reći da želim igrati Hamleta, ali ne bih ga igrao tako skoro.

Shakespeare je bio izniman genij za ljudsku psihologiju i za što kvalitetnije iznošenje uloga iz njegovih djela treba imati puno životnog iskustva. Glumiti Othella odvažio sam se jer jako dobro poznajem komad i zbog ponude redatelja koji mi je željom da upravo ja igram Othella dao najveći kompliment koji redatelj može dati glumcu – ističe.

Poklopilo se, nastavlja, da je “Othella” počeo raditi isti dan kad je počeo snimati dramsku seriju s elementima humora “Kud puklo da puklo” zbog čega je mjesec dana dva, tri puta na tjedan prelazio relaciju Zagreb-Split. U seriji koja na jesen kreće na Novoj TV glumi estetskog kirurga koji je u vezi s glavnim likom kojeg tumači Mirna Medaković. Nakon premijere slijede mu još tri izvedbe “Othella”, krajem kolovoza nastavlja snimati seriju, a desetak dana između provest će u odmaranju i tulumarenju na našoj obali.

Ženama je najpoželjniji

– Večernji izlasci i druženja na otvorenom u predivnim scenografijama nešto je bez čega ne mogu zamisliti godišnji jer se i na taj način odmaram – veli.

Relaksaciju pronalazi i u gledanju filmova, fotografiranju što mu je hobi i šetnjama s ljubimcem, labradorom Murom. Ljubi li trenutačno, šarmantni glumac ne otkriva jer svoj privatni život štiti.

– O mom privatnom životu jako se malo zna jer vlastitu privatnost doživljavam kao utočište mira u koje se sklanjam i u kojem se “liječim“ od iznimno zahtjevnog i stresnog posla. Kada bi mir tog mog utočišta bio narušen, uvjeren sam da bi stradala i kvaliteta moga rada, a to nikako ne bih želio – objašnjava Čavajda, aktualni Frajer godine prema izboru časopisa Playboy.– Nikada ne bih sebe isticao kao fizički iznimno privlačnog muškarca. Volim misliti da je frajer netko tko ima još kvaliteta osim izgleda, a kako su u Playboyevu izboru birale žene, čini mi se da mora biti tako da se ne radi samo o izgledu jer žene imaju radar i za druge kvalitete kao što su zdravi životni stavovi, uspjeh u radu... U svakom slučaju, titula Frajera godine laska – smješka se Čavajda. Neko vrijeme živio je i radio u Chicagu, danas bi bez razmišljanja prihvatio dobru ulogu bilo gdje u svijetu, ali za život Hrvatsku smatra rajem na zemlji.

– To govorim iz iskustva življenja u SAD-u. Zato je užasno bitno otkrivati nove svjetove kako biste mogli više cijeniti život koji imate. Hrvatska je prekrasna zemlja u kojoj je život i dalje po mjeri čovjeka. Mi Hrvati volimo se jako puno žaliti kako nam je teško, međutim kad uđete u radnu kolotečinu u jednom užurbanom megalopolisu, onda vam se sve ovo čini kao jako lijep život – zaključuje.

>>Zgodni glumac Ivan Herceg promijenio profesiju i postao svećenik

>>Mislav Čavajda naletio na plakat Zrinke Cvitešić na Times Square: 'I'm standing here proud!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije