Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši čelnik Podravk

Miroslav Vitković izgubio pravnu bitku protiv "spice boysa"

'06.07.2012., Koprivnica - Sudjenje Miroslavu Vitkovicu kojeg su za klevetu tuzili Damir Polancec, Zdravko Sestak, Darko Marinac, Sasa Romac i Josip Pavlovic. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
03.11.2012.
u 18:21

- Nemam komentara - jedino je što je putem SMS poruke izjavio nepravomoćno osuđeni Vitković

Kriv je. Jučerašnja je to presuda sutkinje koprivničkog Općinskog suda u postupku protiv Miroslava Vitkovića, bivšeg šefa Podravkine uprave, kojeg su zbog klevete tužili Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade, i bivši Podravkini menadžeri optuženi u "aferi Spice" - Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, te odvjetnik Zoran Marković.

Prepoznali se u izjavi

Tužili su ga zbog njegove izjave Večernjem listu, koji je 25. siječnja ove godine objavio priču o Vitkovićevoj hospitalizaciji radi 4,48 promila alkohola, gdje je sve demantirao, rekavši da ga se želi ocrniti jer je svjedok u suđenju za operaciju Spice, te "da je jasno i zašto i iz kojih to krugova dolazi". Šestorici privatnih tužitelja mora ukupno platiti 9.400 kuna, 2000 kuna sudu plus troškove privatnih tužitelja i njihovih odvjetnika. Isto tako, po pravomoćnosti, presudu je obvezan objaviti u Večernjem listu.

- Nemam komentara - jedino je što je putem SMS poruke kazao Vitković, koji se, kao ni petorica tužitelja, izuzev Šestaka, nije pojavio na izricanju presude.

Vitkovićeva odvjetnica Višnja Kramar također nije bila raspoložena za izjavu tako da je ostalo nejasno hoće li se bivši šef Podravkine uprave žaliti na presudu.

S druge strane, punomoćnik privatnih tužitelja bio je više nego zadovoljan.

- Normalno da smo zadovoljni. Na žalost, sudski put bio je jedini način da moji klijenti dođu do određene satisfakcije zbog javnog iznošenja neistina. Visina kazne pritom je manje bitna - istaknuo je odvjetnik Krunoslav Kunštić i dodao kako se na presudu najvjerojatnije neće žaliti.

"Svjesno iznosio neistinu"

Sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić u obrazloženju presude istaknula je kako je nesporno da je Vitković u svojoj izjavi svjesno iznosio neistinite činjenice koje su naštetile ugledu i časti šestorici privatnih tužitelja.

- S obzirom da su tužitelji optuženici u 'aferi Spice', a Vitković svjedok, mogli su smatrati da se njegova izjava odnosi na njih - rekla je sutkinja i dodala kako se Vitkoviću po novom ZKP-u nije mogla izreći zatvorska kazna, a pri određivanju kazne uzela je u obzir njegova primanja, koja je na pripremnom ročištu sam otkrio, odnosno da u Podravkinu poduzeću u Ljubljani mjesečno prima 4000 eura, 12.000 kuna kao savjetnik šefa Podravkine uprave Zvonimira Mršića, a 4000 kuna kao čelnik Županijske gospodarske komore. Uz 400.000 eura ušteđevine, suvlasnik je kuće u Koprivnici i vlasnik stana u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije