Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNOSI SA SRBIJOM

Kovač o uvjetima za Nikolića: Mislim da su te vijesti proizvedene od kolega u javnom prostoru

Miro Kovač
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
04.02.2016.
u 19:26

Nikolić će sigurno doći, pitanje je samo kad, rekao je Kovač

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač na televiziji N1 danas je komentirao objave srbijanskih medija da su postavljeni uvjeti za posjet predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Hrvatskoj.

– Mislim da su te vijesti proizvedene od kolega u javnom prostoru. Najvažnija je komunikacija Između Ureda predsjednice Republike i predsjednika Srbije gospodina Nikolića. Zna se koja je Hrvatska pozicija – mi želimo sa svim susjedima, pa tako i Srbima, imati uređene i kvalitetne odnose. Imamo probleme iz prošlosti koje moramo riješiti i uvjeren sam da ćemo u komunikaciji naći jedan modus koji će omogućiti da u interesu građana rješavamo probleme između dviju zemalja – rekao je Kovač, dodajući da će pružiti potporu susjedima na putu u EU.

– (Tomislav Nikolić) sigurno će doći, pitanje je samo kad. Hvala Bogu da postoje uvjeti, imamo otvorene probleme koje ćemo rješavati, ali u dobrom duhu – rekao je Kovač. Dodao je da će se sutra najvjerojatnije sastati sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem i pokušati da hrvatska manjina u Srbiji bude tretirana kao i mađarska.

– Mi ćemo razgovarati vrlo otvoreno i prijateljski – poručio je Kovač.

Govoreći i o nedavnom posjetu Mađarskoj i pitanju Ine, rekao je da će nova Vlada vrlo jasno i afirmativno braniti interese Hrvatske.

– To će biti teška poglavlja, ali mi ćemo tome pristupiti u dobrom duhu i uvjeren sam da ćemo postupno naći rješenje – rekao je Kovač, odbacujući spekulacije o prepuštanju Ine Mađarima.

Na pitanje podržava li ideju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da ona, a ne premijer, predstavlja Hrvatsku na sastancima Europskog vijeća rekao je kako će prema njegovim saznanjima sve biti kao i dosad.

– Koliko ja znam, na sjednici Europskog vijeća ovog mjeseca će hrvatsku predstavljati predsjednik Vlade Tihomir Orešković. Prema tome, ja mislim da će biti sve kao dosad – rekao je Kovač.

>> Nikolić se dobro potrudio da tri puta poljubi Grabar-Kitarović

>> 'Politika uvjetovanja neće pridonijeti dobrim odnosima Hrvatske i Srbije'

Komentara 12

TR
tragurion1954
20:26 04.02.2016.

Pitaj ga zašto su protjerali 30.000 hrvata iz Srijema 90.tih. Tamo nije bilo rata?! I zašto Bunjevcimaporiču Hrvatstvo. Mi u Hr ne tvrdimo da su naši Srbi starosjedioci zapravo pravoslavni Vlasi! A oni otvoreno guse hrvatsku manjinu u Vojvodini bez bez pardona. Jasno mi je da Pusićki i sličnima to nije smetalo!

Avatar nula
nula
20:22 04.02.2016.

Konacno u vanjskoj poitici imamo ...pravog politicara.

DU
Deleted user
20:05 04.02.2016.

Podrska gospodinu Kovacu, pravi covjek na pravom mjestu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije