Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trud se isplatio

Mirniji smo – stradalo je previše djece, a sad je tomu došao kraj!

'                               '
''
22.10.2010.
u 15:05

Problem je bio što je autobus stajao pred samim zavojem, a kako nije bilo ni zebre, djeca su često pretrčavala i nesreće su bile neizbježne

Godinu dana nakon što je tada jedanaestogodišnji Marko Halapir teško stradao pod kamionom, kada je nakon izlaska iz autobusa pretrčavao cestu, u Čretu kod Krapinskih Toplica napravljeno je autobusno stajalište koje bi trebalo spriječiti da se slične nesreće i dalje događaju.

Zahvalni smo

– Ne mogu vam opisati koje je to olakšanje za sve nas, mještane Čreta, sada kad je autobusno stajalište napokon napravljeno i stavljeno u funkciju. Previše je tu bilo nesreća u kojima su stradavala većinom djeca i nadamo se da je sada tomu došao kraj. Zato bih u ime svih mještana želio zahvaliti županu Siniši Hajdašu Dončiću, pročelniku za promet Željku Horvatu i Krešimiru Futiviću iz Hrvatskih cesta, jer tko zna koliko bismo još dugo čekali stajalište da nije bilo njih – rekao je Ivan Kordej, pokraj čije se kuće dogodila spomenuta nesreća i koji je u ime mještana Čreta ulagao velike napore da se na spornom stajalištu nešto poduzme. Zvao je i nas kako bi skrenuo pozornost na to da se trud ipak isplati. – Tu su oduvijek veliki problemi. Nije Marko jedini koji je tu stradao, prije njega još je troje djece završilo pod kotačima automobila. Cesta je brza, automobili ovuda voze kao po pisti. Problem je bio što je autobus stajao na toj cesti pred samim zavojem, puna je crta, a kako nije bilo ni zebre, djeca su, kako bi prešla cestu, često pretrčavala i nesreće su bile neizbježne – govorio je Kordej, koji je u ime mještana skupljao i potpise za peticiju da se nešto poduzme. – Da samo znate koliko smo mi tu živaca izgubili. Ne samo žena i ja, već svi mještani Čreta. Pa onda kada je stradao mali Marko... Stoga smo krenuli u akciju. Prikupili smo 62 potpisa, napisali o čemu se radi i išli po institucijama – kaže Kordej.

Još trebaju senzori

Ipak, problem još nije potpuno riješen jer automobili ovuda često prolaze brzinom većom od 100 kilometara na sat pa Kordej predlaže da se postave semafori sa senzorima, na kojima bi se palilo crveno ako bi netko vozio brže od dopuštenog. – Da se razumijemo, nisam si ja sad uzeo za pravo da budem odvjetnik mještana, ali moramo se boriti ako želimo nešto postići – zaključio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije